Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0395
Dolar
Arrow
33,9818
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0253
Altın
Arrow
2745,0000
BIST
Arrow
9.668

Hayvan hakları savunucusu avukatlara Meclis’te barikat

İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin yasa tasarısına ilişkin tepkilerini dile getirmek için İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi üyelerinin TBMM yerleşkesi dışındaki halka açık Milli Egemenlik Parkı'na girişlerinin polisin barikat engeline takıldığını açıkladı.

Hayvan hakları savunucusu avukatlara Meclis’te barikat

İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, X üzerinden İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi üyelerinin sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin yasa tasarısını protesto etmek için gittikleri Milli Egemenlik Parkı'na girişlerinin engellendiğini duyurdu.

Saraç şunları söyledi:

"Baromuzun Hayvan Hakları Merkezi üyeleriyle Baromuz üyesi meslektaşlar ve diğer barolarımıza mensup avukat meslektaşlarımızın TBMM yerleşkesi dışındaki halka açık Milli Egemenlik Parkı'na girişi kurulan polis bariyerleriyle engellendi!

Bu barikat hayvan hakları savunucularına değil vatandaşlara hayvan nefreti aşılayanlara, bu nefreti köpürtenlere ve "ötanazi" adı altında katliamı savunanlara kurulmalıdır!

TBMM'ye sevk edilen “Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, hayvanları korumanın tersine sokakta yaşayan hayvanların toplanarak barınaklara kapatılmasını ve ardından kademeli biçimde katledilmelerini öngörmektedir. 

Bu yasa teklifini KABULÜMÜZ ASLA MÜMKÜN DEĞİLDİR! 

SOKAK HAYVANLARI YALNIZ DEĞİLDİR!"



Haber Kaynağı : 12punto

başıboş sokak hayvanları sokak hayvanları Avukat Filiz Saraç