Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İBB Başkan adayı Murat Kurum Cüneyt Özdemir'in Kanal İstanbul sorusunu yanıtladı. 'Erdoğan'a direnir misiniz?' sözlerine yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum, Cüneyt Özdemir'in 'Cüneyt Özdemir ile Gündem' programına katıldı. Programa Kanal İstanbul ve deprem soruları damga vurdu.

İBB Başkan adayı Murat Kurum Cüneyt Özdemir'in Kanal İstanbul sorusunu yanıtladı. 'Erdoğan'a direnir misiniz?' sözlerine yanıt verdi.

Yerel seçime sayılı günler kala, büyükşehirler için yarışan adaylar programlara katılarak vaatlerinden bahsetmeye devam ediyor. 

İBB Başkan Adayı Murat Kurum da Cüneyt Özdemir'in 'Cüneyt Özdemir ile Gündem' programına konuk oldu. Kurum burada gündeme dair sorulara yanıt verdi. İmamoğlu'nun özellikle altını çizdiği Kanal İstanbul konusundaki soruya yanıt veren Kurum, bir kez daha Kanal İstanbul projesinin gündemlerinde olmadığını ifade etti.

İşte programda öne çıkan o kısımlar:

Cüneyt Özdemir: “Yarın İBB Başkanı seçildiniz, Sayın Erdoğan da “Kanal İstanbul'u yapıyoruz” derse, “Bizim başka planlarımız var” deyip direnir misiniz?”

Kurum: “Derim tabii, niye demeyim?”

DEPREM KONUSU 

Cüneyt Özdemir: İstanbul depreme hazır değil mi?

Murat Kurum: Değil. Çok net bir şekilde hiç hazır değil?

Cüneyt Özdemir: Siz 21 yıldır Türkiye’yi yöneten AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayısınız. 2005 yılında TOKİ’de uzman olarak çalışmaya başlıyorsunuz.

2006-2008 yıllarından TOK İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube müdürü olmuşsunuz. İşin içindesiniz, İstanbul’dasınız. 2008-2018 yıllardı arasında TOKİ’nin iştiraki Emlak Konut’un Genel Müdürlüğü’nü yaptınız.

Zaten 2018’den sonra 5 yıl bakanlık sürdü. Neden hazırlamadınız İstanbul’u depreme?

"KENTSEL DÖNÜŞÜMLE MÜCADELE ETTİK"

Murat Kurum: Şöyle. Biz. 2013 yılında Cumhurbaşkanımız, 6306 sayılı yasayı Gazi Meclisimiz’de kabul edildi, yürürlüğe girdi. O günden bugüne de 81 ilde kentsel dönüşümle ilgili mücadele ettik.  

KURUM'DAN İMAR BARIŞI DÜZELTMESİ

Murat Kurum, Cüneyt Özdemir’in imar affıyla ilgili sorusuna ise ‘imar barışı’ yanıtını verdi. İmar affı diyalogu ise şöyle gelişti:

Cüneyt Özdemir: İmar affı zamanında yaptıklarınızdan pişman mısınız?

Murat Kurum: Biz imar affıyla ilgili bir işlem yapmadık.

Cüneyt Özdemir: Sizin bakanlığınız zamanında çıkmadı mı?

Murat Kurum: Yani benden önce çıktı, o da imar affı değil imar barışı. 

Programın tamamı Cüneyt Özdemir'in X platformunda yer alıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Cüneyt Özdemir Murat Kurum Kanal İstanbul Deprem Erdoğan X X platformu