Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İBB dava açtı: Danıştay itfaiyede liyakatsiz yükselmeye dur dedi

İBB’nin açtığı dava üzerine Danıştay, liyakat ve kariyer ilkelerine aykırı olarak itfaiyede yükselmeye olanak sağlayan düzenleme hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İBB dava açtı: Danıştay itfaiyede liyakatsiz yükselmeye dur dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nün itfaiye personeli için açılan görevde yükselme sınavı ilanını mevzuata uygun olmadığından, başvuruların listeden çıkarılmasına ilişkin 26 Mayıs 2023 tarihli işleminin ve 2013 tarihli Belediye İtfaiye Yönetmeliği’nin 21.maddesine yer alan “derecesi” ibaresinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile dava açtı. 

Sözcü'nün haberine göre dava sonucunda Danıştay 2.Dairesi, yönetmelikte yer alan “derecesi” ibaresinin yürütmesini durdurdu. Yükselme sınavına ilişkin bakanlık kararını ise hukuk uygun buldu ve yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

“BAŞVURU SINIRLAMASINA YOL AÇAR”

Kararda; yönetmelikte yer alan “derecesi” ibaresinin hem görevde yükselme sınavına başvuru aşamasında dereceler arasında başvuru sınırlamasına yol açacağı hem de başarı puanına göre yapılması gereken atama işlemi esnasında kadro karşılığı kontenjan uygulamasına yol açacağı belirtildi. 

 


Haber Kaynağı : 12punto

İBB Danıştay İtfaiye