Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İbrahim Yumaklı açıkladı! Hızlı gıdada kullanılan kızartma yağları denetleniyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, hızlı gıdada kullanılan kızartma yağlarına yönelik 81 ilde 10 gün sürecek denetimlerin bugün başladığını duyurdu.

İbrahim Yumaklı açıkladı! Hızlı gıdada kullanılan kızartma yağları denetleniyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hızlı gıda sektöründe kullanılan kızartma yağlarının denetimine yönelik 81 ilde 10 gün sürecek bir denetim başlatıldığını duyurdu. Özellikle fast food tarzında hızlı gıda üreten ve toplu tüketim sağlayan işletmelerde oluşabilecek riskleri önlemek ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak amacıyla yapılan bu denetimler, bugün itibarıyla başladı.

Bakan Yumaklı, vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşması ve tüketmesinin önemli bir görevleri olduğunu vurgulayarak, sektörel olarak gıda denetimlerini rutin olarak gerçekleştirdiklerini belirtti. Kızartma yağlarına odaklanan denetimlerin, toplu tüketim yerlerinde kullanılan katı ve sıvı yağları içereceğini belirten Bakan, 81 ilde 7 bin 500 kontrol görevlisi tarafından gerçekleştirilecek denetimlerde polar madde, asit sayısı ve kızartma yağ sıcaklığı gibi faktörlere odaklanılacağını ifade etti.

Bakan Yumaklı, güvenilir olmayan gıda tedarikçilerine karşı gerekli yaptırımların uygulanacağını ve bu denetimlerin sadece belirli bir dönemle sınırlı kalmayacağını, sürekli olarak devam edeceğini belirtti. Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması için gereken tedbirleri aldıklarını kaydeden Bakan, olumsuz durumlarla karşılaşıldığında Alo 174 Gıda Hattı'nın aranabileceğini ve bu konuda vatandaşların duyarlı olmalarının önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, işletmelerin ve vatandaşların atık yağları geri dönüşüme kazandırmaları konusunda da hatırlatmalarda bulundu.


Haber Kaynağı : 12punto

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı