Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İletişim Başkanlığı bütçe artışında 'depremi' neden gösterdi

İletişim Başkanlığı, bütçe artışının deprem kaynaklı olduğunu iddia etti. Ancak rakamlar, harcamaların seçim döneminde rekor seviyeye ulaştığını gösteriyor. CHP'li Cevdet Akay'ın sorusuna verilen yanıtta, İletişim Başkanlığı'nın deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım etmek için harcama yaptığı belirtildi.

İletişim Başkanlığı bütçe artışında 'depremi' neden gösterdi

İletişim Başkanlığı'nın bütçesindeki belirgin artış, Meclis gündemine taşındı ve artışın kaynağı merak konusu oldu. CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a yönelik bir soru önergesiyle, "Seçim döneminde İletişim Başkanlığı bütçesinde neden dikkat çekici bir artış meydana geldi?" sorusunu yöneltti.

Akay'ın sorusuna verilen cevapta, 6 Şubat depremlerine atıfta bulunularak İletişim Başkanlığı'nın deprem bölgesine hızla ulaştığı belirtildi. Cevapta, depremzedelere gıda, giyim, çadır gibi yardımların sağlandığı, aynı zamanda yerli ve yabancı basın mensuplarına destek verildiği ifade edildi. Mobil iletişim merkezleri, mobil tuvaletler, jeneratör-yakıt ve konaklama için karavanların bölgeye gönderildiği belirtildi.

RAKAMLAR İLE ÇELİŞEN AÇIKLAMA

Ancak, yapılan harcamalarla ilgili açıklamalarla rakamlar arasında bir uyumsuzluk ortaya çıkıyor. Rakamlara göre, deprem sürecindeki harcamalar, seçim döneminde yapılan harcamalardan daha düşük. Mayıs ayındaki kritik seçim döneminde yapılan harcamaların neredeyse iki katı harcama, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından nisan ayına göre gerçekleştirildi.

ŞUBAT VE MAYIS AYI ARASINDAKİ FARK

2023 yılının ocak-mayıs dönemine ait harcamalar şu şekildedir: Ocak: 44.3 milyon TL, şubat: 188.8 milyon TL, mart: 130.9 milyon TL, nisan: 282.9 milyon TL, mayıs: 521.4 milyon TL.

Türkiye'nin iki ayrı seçime gittiği mayıs ayında, 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan başkanlık seçimi, 521 milyon 439 bin TL'lik harcama ile rekor kırdı.

İletişim Başkanlığı, bütçe artışını "Seçim değil, deprem kaynaklı" olarak açıklarken, TGS Genel Sekreteri Banu Tuna, depremde iktidarın sürekli engel çıkardığını iddia etti.


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Cevdet Akay Cevdet Yılmaz