Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,1883
Dolar
Arrow
34,1181
İngiliz Sterlini
Arrow
45,8147
Altın
Arrow
2914,0000
BIST
Arrow
9.904

İmamoğlu kararı onanırsa CHP ne yapacağını açıkladı: 'Anadolu’yu adım adım dolaşacağız'

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen siyasi yasak kararı ile ilgili İstinaf Mahkemesi sonucunu beklerken, olası bir onama durumunda yapacakları hamleleri açıkladı.

İmamoğlu kararı onanırsa CHP ne yapacağını açıkladı: 'Anadolu’yu adım adım dolaşacağız'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve 4 yıl süreyle siyasi yasak kararı verilmişti. 

Şu sıralar İstinaf Mahkemesi'nin kararını bekleyen CHP, bu süreçte nasıl bir yol izleyeceğini netleştirdi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, bu konuda detaylı açıklamalar yaptı.

Günaydın, İstinaf Mahkemesi’nde karar onanırsa, Yargıtay sürecine dair stratejik planlarını paylaştı. “Karar onanırsa, Yargıtay’da bu kararın çıkmamasını sağlamak için çalışmalar yapacağız. Anadolu’yu adım adım dolaşacağız, temyizde kimse bu kararı çıkartmaya cesaret edemeyecek" diyen Günaydın, erken seçim hedeflerini de vurguladı.

Günaydın ayrıca 2026-2027'ye kalmadan, memleketi erken seçime zorlayacak bir duruma getireceğiz" dedi.

CHP'DEN SİYASİ HAMLELER GELİYOR

Gökhan Günaydın, CHP'nin bu süreçte Anadolu'da geniş çaplı bir çalışma yapacağını ve kamuoyunu bilgilendirerek İmamoğlu kararıyla ilgili geniş kitleleri harekete geçireceklerini belirtti. "Milyonlarca vatandaşla bu meseleyi gündeme taşıyacağız. Hukuki ve siyasi alanda da yapacaklarımız belli. İktidarın yanlış düşündüğünü kanıtlayacak güce sahibiz" dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMASI

Sözcü'den Saygı Öztürk’ün anayasa değişikliği ile ilgili sorularına da yanıt veren Günaydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasa değişikliği taleplerine CHP’nin tavrını net bir şekilde ortaya koydu.

Günaydın, "AKP'nin demokrasiyi geliştirmek gibi bir amacı yok. AKP ile anayasa değişikliği masasına oturmamalıyız. Yaptıkları her değişiklikle demokrasiyi istismar ettiler, bunu yine kendi iktidarlarını uzatmak için yapacaklar. CHP olarak buna destek vermek mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Genel Başkan Özgür Özel'in de defalarca aynı görüşü dile getirdiğini belirten Günaydın, "Mevcut Anayasa’yı uygulamadan yeni anayasa derdine düşmek samimi değildir" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu Ahmak Davası YSK