Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'Erbakan' tavsiyesi: 'O kadar güzel anlatmış ki...'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nın test sürüşünde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın merkezi yönetim ve yerel yönetimin birlikte çalışmasına yönündeki sözlerini eleştirdi. İmamoğlu, "Rahmetli Erbakan, bu işin boş iş olduğunu, ders verir gibi anlatmış" dedi.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'Erbakan' tavsiyesi: 'O kadar güzel anlatmış ki...'

HABER MERKEZİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yüzde 80'i tamamlanan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nın test sürüşünde konuştu.

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum'a da göndermede bulunan İmamoğlu, "Söylediklerim, dersine çalışmayan adayın kafasını karıştırabilir, "bu metro nereden geçiyordur, ilçe nerededir" diye birkaç saat brifing alması lazım" dedi.

ERDOĞAN'A O VİDEOYU HATIRLATTI

İmamoğlu konuşmasında ayrıca Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'da başlayarak yurdun çeşitli kentlerinde söylediği merkezi yönetim ve yerel yönetim birlikteliğine atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Düşünsenize; tam 2017’de ihaleyi yapıyorsun. Sonra geliyor belediye başkanı, ‘İhaleyi iptal ettim’ diyor. Sonra diyorlar ki, ‘Bir dakika, ne yapıyorsun? Bu usulsüz.’ 1 sene sonra, ‘Hadi bakalım bir daha başla’ diyorsun. Böyle saçma sapan bir dönem. Onun için en boş laf ne biliyor musunuz? ‘İktidar da biz olalım, belediye de biz olalım, iş yapalım.’ O işi geçin. Rahmetli Erbakan’ın geçen gün güzel bir videosunu izledim. 

Rahmetli Erbakan, bu işin boş iş olduğunu, ders verir gibi anlatmış. Ben Sayın Cumhurbaşkanına ve diğer bu anlamdaki savunucularına, rahmetli Erbakan'ın videosunu dinlemeyi tavsiye ediyorum. O kadar güzel anlatmış ki, böyle bir şeyin olmadığını, tam aksi bir motivasyonun daha iyi olduğunu… Her kelimesinin altına ben imza atıyorum rahmetli Erbakan'ın. Bu anlamda, bu sürecin ne kadar kötü yönetildiğinin, işlerinin, güçlerinin bu işleri yapmak olmadığının, başka işlerle uğraştığının karşılığıdır.”

NECMETTİN ERBAKAN NE DEMİŞTİ?

İmamoğlu'nun dönemin Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın 1994 seçimleri öncesi TRT'de yaptığı seçim konuşmasını referans aldığı değerlendiriliyor. 

Erbakan o dönem yaptığı konuşmasında şunları söylemişti:

"Belediye başkanlarını iktidar partisinden seçerseniz, daha fazla hizmet gelir' sözü yalandır ve sadece bir aldatmacadır. Çünkü belediyenin gelirleri kimsenin keyfine bırakılmamıştır. Kanunla düzenlenmiştir, nüfuslarına ve kendi imkanlarına bağlıdır"


Haber Kaynağı : 12punto

Recep Tayyip Erdoğan Necmettin Erbakan Ekrem İmamoğlu yerel yönetim yerel seçim