Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Irak ve Suriye'nin Kuzeyinde 36 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlarla 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık, 1 Ocak'tan bu yana toplamda 2,049 teröristin etkisizleştirildiğini duyurdu

Irak ve Suriye'nin Kuzeyinde 36 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yürütülen operasyonlar kapsamında son bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. MSB Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, basın toplantısında Preveze Deniz Zaferi’nin 486. yıl dönümünü ve 27 Eylül’de kutlanacak Deniz Kuvvetleri Günü’nü de hatırlatarak, İstanbul Boğazı'ndan geçecek 16 geminin gösteri yapacağını ve 13 liman ziyareti gerçekleştirileceğini bildirdi.

Aktürk, terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlılığını vurgulayarak, 1 Ocak’tan bugüne kadar toplam 2,049 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bu süreçte, terör örgütünün barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı teröristin Başkale ve Habur’daki hudut karakollarına teslim olduğu da aktarıldı.

Ayrıca, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma girişiminde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay’a da rahmet diledi. Aktürk, terörle mücadelenin, ülkenin güvenliği için tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edeceğini vurguladı.


Haber Kaynağı : İHA

terörist Terörizm terörle mücadele terör örgütü terör operasyonu