Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İran, İsrail'e karşı muhtemel saldırıyı 'meşru müdafaa' olarak gördü: 'Savunma zorunluluktur'

İran, konsolosluk saldırısı sonrası İsrail'e karşı muhtemel karşılığı "meşru müdafaa" olarak gördüğünü duyurdu. İran’ın BM Daimi Temsilciliği, sosyal medya platformu X'ten paylaşılan mesajda, “Eğer BM Güvenlik Konseyi, Siyonist rejimin Şam’daki diplomatik tesisimize yönelik menfur saldırısını kınasa ve sorumluları adalete teslim etseydi, İran bu alçak rejimi cezalandırmak zorunda kalmazdı” ifadesi kullanıldı.

İran, İsrail'e karşı muhtemel saldırıyı 'meşru müdafaa' olarak gördü: 'Savunma zorunluluktur'

Tahran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran'ın Suriye’nin başkenti Şam’daki konsolosluk binasına düzenlenen saldırı nedeniyle İsrail’i tehdit etti.

İsrail’e karşı muhtemel saldırıyı “meşru müdafaa” olarak gören Tahran, Tel Aviv’in cezalandırılacağını belirtti.

"İRAN BU ALÇAK REJİMİ CEZALANDIRMAK..."

İran’ın BM Daimi Temsilciliği’nin sosyal medya platformu X'ten paylaştığı mesajda, “Eğer BM Güvenlik Konseyi, Siyonist rejimin Şam’daki diplomatik tesisimize yönelik menfur saldırısını kınasa ve sorumluları adalete teslim etseydi, İran bu alçak rejimi cezalandırmak zorunda kalmazdı” ifadesi kullanıldı.

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia da gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıya ilişkin BM Güvenlik Konseyi’nin bir açıklama yapması için uğraştıklarını kaydetti.

Nebenzia, BM Güvenlik Konseyi açıklamasının “Anglosakson” mevkidaşları tarafından engellendiğini söyledi.

“CEZALANDIRMAK İÇİN MEŞRU MÜDAAFA”

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ülkesinin Şam’daki konsolosluğunu vuran İsrail’e karşı muhtemel misillemeyi diplomatik misyonların dokunulmazlığını ve uluslararası hukuku ihlal eden “saldırganı cezalandırmak için meşru müdafaa” olarak değerlendirdiğini kaydetti.

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Abdullahiyan, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Berlin’in İsrail’e karşı azami itidal çağrısını reddetti.

"ALMANYA TARAFSIZ KALMADI"

Sorunların tek çözümünün İsrail’in Gazze’deki saldırılarının durdurulması olduğunu söyleyen Abdullahiyan, “Almanya’nın Gazze’de ateşkes sağlama çabalarının sonuçsuz kalmasının nedeni, Almanya’nın bu soykırım devam ederken tarafsız kalmamasında aranmalıdır” ifadelerini kullandı.

Abdullahiyan sözlerine şöyle devam etti:

“İsrail rejiminin uluslararası hukuku, Viyana Sözleşmesi’ni, kişilerin ve diplomatik mekanların dokunulmazlığını tamamen ihlal ettiği durumlarda saldırganın cezalandırılması amacıyla meşru savunma bir zorunluluktur” 


Haber Kaynağı : AA

Almanya Birleşmiş Milletler BM Dışişleri Bakanlığı İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan tel aviv tehdit Tahran İsrail