Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İrfan Değirmenci Halk TV'ye dönecek mi? Geleceği hakkında konuştu

TİP'in Çankaya Belediyesi başkan adayı İrfan Değirmenci, seçim sürecinde bir kez bile Halk TV'ye çıkarılmamasını gerekçe göstererek Halk TV'ye dönmeyeceğini açıkladı.

İrfan Değirmenci Halk TV'ye dönecek mi? Geleceği hakkında konuştu

Çankaya Belediye Başkanlığı seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi (TİP) adayı olarak yarışan ve CHP adayı Hüseyin Can Güner’e karşı kaybeden gazeteci İrfan Değirmenci’nin, seçim sürecinde Halk TV’de yer almadığı için bu kanala dönmeyeceğini sosyal medya aracılığıyla açıkladı. Değirmenci, seçimi kazanan Güner’i tebrik etti ve siyasete TİP çatısı altında devam edeceğini duyurdu.

Değirmenci’nin, Çankaya’da açılan sandıkların %80’inde 26.586 oy aldığını ve TİP’in ilçede üçüncü parti olduğunu belirttiği, Samandağ ve Hacıbektaş’ta da partisinin halkın oylarıyla görevde olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Ayrıca, İzmir ikinci bölgede genel seçimlerde %5.40 oy alındığını, Çankaya’da ise bu oranın %5.92’ye yükseldiğini açıkladı. Değirmenci, açlık ve yoksulluğun sona erdirileceği, vegan festivallerinin ve LGBTİ+ siyasetçilerin yadırganmayacağı bir Türkiye vizyonunu dile getirdi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim zaferini kutladı.

"ELBETTE DÖNMEYECEĞİM"

Değirmenci, seçim sonuçlarıyla ilgili resmi X hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Çankaya'da %80'i açılan sandıklarda bize güvenip oy vermiş olan 26.586 komşuma çok teşekkürler. Cumhuriyet'in yönetim katında, Çankaya'da, TİP bu sonuçla 3. parti olmuştur. Partimiz, Samandağ ve Hacıbektaş'ta da halkımızın oylarıyla iş başındadır. Gecesini gündüzüne katıp kısıtlı imkanlarla çalışma yürüten tüm yoldaşlarım var olsun. Merak edenler için:

Seçim sürecinde bir kez dahi ekranına çıkarılmadığım Halk Tv'ye elbette dönmeyeceğim!

Genel seçimde İzmir ikinci bölgede %5.40 oy almıştık. Çankaya'da bu oran %5.92 oldu. Siyasete, ötekileştirilmeye çalışılan tüm kesimler adına TİP saflarında devam edeceğim. Yaşasın Türkiye İşçi Partisi, Yaşasın Sosyalizm.

Bir gün bu ülkede açlık da yok edilecek mutlaka, yoksulluk da... Veee 'vegan festivali' düzenlemek de yadırganmayacak; Açık kimlikli lgbti bir siyasetçi de... Bu vesileyle Cumhuriyet Halk Partisi'nin tartışmasız seçim galibiyetini kutlarım. Saray, bu gece epey uykusuz kalacak. Son olarak Hüseyin Can Güner, seni de tebrik ederim. Daha çok görüşeceğiz"


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhuriyet Halk Partisi Hüseyin Can Güner İrfan Değirmenci seçim sonuçları Türkiye İşçi Partisi Çankaya