Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsmail Saymaz duyurdu: Reza Zarrab'ın babası İstanbul'da öldü

Kara para aklama suçlamasıyla ABD’de tutuklandıktan sonra yaptığı anlaşmayla serbest kalan Reza Zarrab’ın babası Hüseyin Zarrab’ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Haberi, Sözcü yazarı İsmail Saymaz duyurdu.

İsmail Saymaz duyurdu: Reza Zarrab'ın babası İstanbul'da öldü

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Türkiye'de adı rüşvet ve yolsuzluklar ile gündeme gelen, 22 Mart 2016’da kara para aklama suçlamasıyla ABD’de tutuklanan ardından yaptığı anlaşmayla serbest kalan Reza Zarrab’ın babası Hüseyin Zarrab’ın geçen cumartesi günü İstanbul'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini yazdı.

"CEZAYI ÖDEMEDEN ÖLDÜ"

Saymaz, “Bir vakitler İran'ın en güçlü adamlarından gösterilen, eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın arkadaşı Hüseyin Zarrab, Kapalıçarşı'da kuyumcuydu. İran'ın ambargoyu delmek için kurduğu altın ticaretine dayalı kayıt dışı ekonominin esas unsuruydu. Zarrab, oğlunun ABD'de sanık olarak yargılandığı mahkemede savcı ile anlaşarak, itirafçı tanık olmayı kabul etmişti. Dubai'deki döviz bürosu üzerinden ekonomik yaptırımları deldiği gerekçesiyle verilen cezayı yüzde 70 oranında düşürmüştü. Ancak cezayı ödemeden öldü” diye yazdı.

 


Haber Kaynağı :

Reza Zarrab Hüseyin Zarrab