Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,7132
Dolar
Arrow
33,9851
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6900
Altın
Arrow
2728,0000
BIST
Arrow
9.769

İsrail'den Hamas'ın yeni liderine tehdit: Hızla ortadan kaldırma çağrısı

Hamas’ın yeni Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar’ın atanmasına, İsrail’den sert tepkiler geldi. Dışişleri Bakanı Israel Katz, Sinvar'ı hızla ortadan kaldırma çağrısı yaptı.

İsrail'den Hamas'ın yeni liderine tehdit: Hızla ortadan kaldırma çağrısı

Hamas'ın İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu hayatını kaybeden Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin yerine Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ı seçmesi, İsrail'den sert tepkilere yol açtı. Sinvar, 7 Ekim'de gerçekleştirilen Aksa Tufanı Operasyonu'nun "beyni" olarak görülüyordu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Sinvar için "tek bir yer var, o da Muhammed Deyf ile 7 Ekim teröristlerinin yanı. Onun için hazırladığımız ve planladığımız tek yer orası" şeklinde bir açıklama yaptı. Hagari, Sinvar'ın İsrail'in hedef listesinde olduğunu belirtti.

İsrail'in 13 Temmuz'da Han Yunus'a düzenlediği saldırıda, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın başkomutanı Muhammed Deyf'in öldürüldüğü 1 Ağustos'ta doğrulanmıştı. Bu saldırıda, çevredeki çadırlarda yaşayan 90'dan fazla Filistinli de hayatını kaybetmişti.

DIŞİŞLERİ BAKANI KATZ'DAN 'HIZLA ORTADAN KALDIRMA' ÇAĞRISI

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Sinvar'ı "hızla ortadan kaldırma" çağrısında bulunarak, "Başterörist Yahya Sinvar'ın İsmail Haniye'nin yerine Hamas'ın yeni lideri olarak atanması, onu hızla ortadan kaldırmak ve bu iğrenç örgütü yeryüzünden silmek için bir başka ikna edici nedendir" dedi.

Öte yandan, Hamas Sözcüsü Usame Hamdan, Sinvar'ın esir takası karşılığı ateşkes müzakerelerine devam edeceğini belirtti. Hamdan, görüşmelerdeki sorunların Hamas'taki değişim değil, İsrail ve müttefiki ABD'nin sorumluluğunda olduğunu öne sürdü.



Haber Kaynağı : 12punto

hamas İsmail Haniye İsrail Yahya Sinvar