Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9061
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

İsrailli Bakan Ben-Gvir: 'Ateşkes yerine Gazze'yi işgal etmeliyiz'

İsrailli Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Hamas'la ateşkes ve esir takası anlaşması yerine Gazze topraklarının işgal edilmesi ve göçün teşvik edilmesi gerektiğini savundu. Ben-Gvir, bu stratejinin İsrail'in zaferini garantileyeceğini öne sürdü.

İsrailli Bakan Ben-Gvir: 'Ateşkes yerine Gazze'yi işgal etmeliyiz'

İsrail'de aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Hamas'la müzakere ve esir takası anlaşmalarına karşı çıkarak, Gazze'yi işgal etmeleri ve Filistinlilerin göç etmelerini teşvik etmeleri gerektiğini ifade etti. 

İsrail'deki Maarif gazetesine demeç veren Ben-Gvir, Hamas'la masaya oturmanın büyük bir hata olacağını belirterek, "Gazze'deki İsrailli esirlerin geri alınmasının tek yolu askeri müdahale ve bu çabaların artırılmasıdır" dedi.

Ben-Gvir, Hamas'ı askeri yollarla ezdiklerini iddia ederek, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Hamas'la ateşkes ve esir takası anlaşmasını kabul etmesinin "çok büyük bir hata" olacağını savundu. 

HAMAS İKİ HAFTA İÇİNDE TESLİM OLUR 

Ayrıca, Gazze'ye yakıt ve insani yardım girişlerinin kesilmesi gerektiğini vurgulayan Ben-Gvir, "Eğer İsrail, Gazze'den yakıtı ve insani yardımları keserse, Hamas iki hafta içinde teslim olur" şeklinde konuştu.

'GAZZE TOPRAKLARINI İŞGAL EDERSEK...'

Ben-Gvir, Gazze'yi işgal ederek, Filistinlilere toprak karşılığında bedel ödetmeleri gerektiğini belirterek, "Eğer Gazze topraklarını işgal eder, yakıt girişini durdurur ve gönüllü göçü teşvik edersek, tam bir zafer elde edebiliriz" dedi.

Diğer yandan, Yediot Ahronot gazetesi, Başbakan Netanyahu'nun ABD baskısı altında Hamas'la anlaşma görüşmelerini sürdürdüğünü, ancak bu durumun hükümetin düşmesine neden olabileceğini yazdı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, 15 Ağustos Perşembe günü Doha veya Kahire'de yapılması planlanan ateşkes müzakerelerine İsrail'in bir heyet göndereceğini ve Hamas'ın da bir heyet göndermesinin Katar tarafından taahhüt edildiğini açıkladı.

 Kirby, bu görüşmelerin önemli sonuçlar doğurmasını umduklarını belirtti ve "Tarafları masada bir araya getirecek planları bozacak hiçbir şeyin olmasını istemiyoruz" dedi. ABD'nin de toplantıda yer alacağı ve bir ateşkes anlaşmasına varılmasının aciliyet taşıdığını vurguladı.


Haber Kaynağı : 12punto

Itamar Ben-Gvir İsrail Gazze Benyamin Netanyahu John Kirby