Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İstanbul depremi polemiği: Naci Görür'den Ahmet Ercan'a yanıt gecikmedi

Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın “İstanbul depremi için kanıt gösterin size inanayım” çıkışına yanıt veren Prof. Dr. Naci Görür, deprem korkusunu değil depreme karşı alınacak önlemleri konuştuklarını belirterek "Kimi arkadaşlarım sanki bu ülkede depremin konuşulmasından rahatsız oluyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul depremi polemiği: Naci Görür'den Ahmet Ercan'a yanıt gecikmedi

Prof. Dr. Naci Görür’ün olası İstanbul depremine ilişkin açıklamalarına Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan tepki geldi.

Ercan, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda “İstanbul'da her an deprem olacağını gösteren bir tane kanıt gösterin size inanayım!” ifadelerini kullandı.

Ercan’ın bu paylaşımına Naci Görür’den yanıt geldi.

Depremi değil, depreme karşı önlem alalımı konuştuklarını vurgulayan Görür, şu açıklamayı yaptı:

"Arkadaşlar, zaman zaman, X’te yazışmalarınızı , sorularınızı, düşüncelerinizi okuyorum. Çoğunuz olumlu yönde ve olması gereken şekilde konuşuyorsunuz. Ama kimi arkadaşlarım sanki bu ülkede depremin konuşulmasından rahatsız oluyor. Korkmalarını anlıyorum. Korku insani bir duygu ama daha dün onbinlerce canımızı kaybettiğimiz bir ortamda ülkemizdeki kentleri deprem dirençli yapalım, insanımız ölmesin söyleminden niye rahatsızlık duyarlar ki. Biz burda depremi değil depreme karşı önlem alalımı konuşuyoruz. Lütfen içinize sevgi dolsun, kendinize gelin."


AHMET ERCAN NE DEMİŞTİ?

Ahmet Ercan, İstanbul'da her an 7 üzerinde deprem olabileceği uyarısını yapan bilim insanlarına "İstanbul'da her an deprem olacağını gösteren bir tane kanıt gösterin size inanayım!  Siz böyle söyledikçe siyasetçiler ile mütahhitler sizin sözlerinizi kullanıp oy ile para devşiriyorlar.  İnşaat ülkeye katma değer üretmeyen ölü yatırımdır. Yatırım sanayiye kaymalı" demişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Ercan Deprem İstanbul depremi İstanbul olası İstanbul depremi Naci Görür