Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

İstanbul'da maymun çiçeği şüphesi

Beyoğlu'nda yabancı uyruklu bir kişide maymun çiçeği şüphesi üzerine sağlık ekipleri müdahale etti. Numuneler incelenirken, hastanın gözlem altında tutulduğu ifade edildi. Yapılan inceleme sonucunda yabancı uyruklu kişide maymun çiçeği vakasına rastlanmadığı kaydedildi.

İstanbul'da maymun çiçeği şüphesi

İstanbul Beyoğlu'nda yabancı uyruklu bir kişinin vücudundaki belirtilerin maymun çiçeği olabileceğinden şüphe duyuldu. 

Sağlık ekibi, kişinin bulunduğu yere gitti ve vücudundaki döküntülerden numune aldığı belirtildi.

İNCELEME YAPILDI

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Beyoğlu'nda şüphe üzerine gözlem altına alınan yabancı uyruklu kişide M çiçeği hastalığı olmadığını açıkladı.

Müdürlüğün açıklamasında kişinin sağlık protokollerine uygun olarak gerekli tetkik ve tıbbi incelemeler yapılmak üzere hastaneye nakledildiği aktarıldı.

Açıklamada, "...tetkik ve test sonucu neticesinde kişi de maymun çiçeği hastalığı olmadığı tespit edilmiştir" denildi.

 

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ NELER?

Mpox hastalığının yaygın belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, sırt ağrısı, düşük enerji ve şişmiş lenf düğümleri eşliğinde 2-4 hafta sürebilen deri döküntüsü veya mukozal lezyonlar yer alıyor. 

Kayda geçen vakaların çoğunda, özellikle deri döküntüsü bulgusu tespit edildi.

Ayrıca hastaların, kas ve baş ağrısı gibi belirtileri önemsememeleri nedeniyle, vakaların çoğunun hastalığın ileri safhalarında tespit edilerek, geç tedavi edilmeye başlandığı bildiriliyor.

MAYMUN ÇİÇEĞİ NASIL BULAŞIR?

Mpox, virüs bulaşmış biriyle, kontamine materyallerle veya enfekte hayvanlarla yakın temas yoluyla bulaşabilir. Virüs hamilelik sırasında fetüse veya doğum sırasında veya sonrasında yenidoğana geçebilir.

Mpox, ağrı ve ateş gibi semptomlara yönelik destekleyici bakımla, beslenmeye, sıvı alımına, cilt bakımına, sekonder enfeksiyonların önlenmesine ve varsa HIV de dahil olmak üzere  yan enfeksiyonların tedavisine yakından dikkat edilerek tedavi edilir.


Haber Kaynağı : 12punto

maymun çiçeği Beyoğlu