Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İyi Parti’de kongre vakti, Hangi aday önde…

İyi Parti Kongresi 27 Nisan’da toplanıyor… Şu ana kadar 3 isim genel başkanlık için adaylığını açıkladı. Kongreye; delegeler, Genel Merkez Yöneticileri, milletvekilleri, İl ve ilçe başkanları ile belediye başkanları dışında seyirci alınmayacağı belirtildi.

İyi Parti’de kongre vakti, Hangi aday önde…

Şenol ÇARIK - 12punto.com.tr

Millet İttifakı'ndan ayrılarak 31 Mart Yerel Seçimlerine tek başına giren yüzde 3,7 oy oranıyla büyük bir hüsran yaşayan İyi Parti’de Olağanüstü kongre toplanıyor. Bin 302 delegenin kayıtlı olduğu Kongre, 27 Nisan Cumartesi günü Ankara ATO Congresium’da yapılacak.

Genel Başkan Meral Akşener’in yeniden aday olmayacağını açıkladığı kongrede şu ana kadar; Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın ve Av. Mehmet Tolga Akalın resmen adaylıklarını açıkladı.

Parti teşkilatlarında önemli derecede hakimiyeti olduğu belirtilen MHP kökenli, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın’ın ismi öne çıkarken, Akşener’in Müsavat Dervişoğlu’nu desteklediği ve milletvekillerini ve il başkanlarını arayarak destek istediği dile getiriliyor.

Genç yaşta MHP’de siyasete başlayan ve MHP Genel Sekreterliği görevinde de bulunan Koray Aydın, İyi Parti’nin kuruluşunda  aktif olarak yer almıştı. Partide teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine uzun süre devam eden Aydın, “Pek çok dava arkadaşımızla yürüttüğümüz istişareler sonucunda Genel Başkan Adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım” sözleriyle adaylık sürecini duyurmuştu.

Ülkü Ocakları kökenli olan, MHP İzmir İl Başkanlığı görevinde de bulunan Müsavat Dervişoğlu, İyi Parti kuruluş sürecinde aktif olarak yer almış, partinin Meclis Grup Başkanvekilliğini de yapmıştı. Dervişoğlu, Meral Akşener’in kendisine destek verdiği ile ilgili iddialara da ‘kendimi birleştirici güç olarak görüyorum. Ben emanetçi olacak karakterde değilim, Sayın Akşener de öyle bir zihniyette değil” yanıtını vermişti.

İyi Parti Edirne Kurucu İl Başkanı olan ve Ülkü Ocakları kökenli Av. Mehmet Tolga Akalın’a desteğin de gün geçtikçe arttığı ve genel başkanlık yarışında sürpriz yapabileceği belirtiliyor. İyi Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Akalın, Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarında müdafilik görevlerinde bulunmuştu. Akalın, adaylık açıklamasında “Biz bir partimizi Erdoğan’a birlikte kaybettik. İkinci defa Erdoğan’a bir parti kaybetmemek üzere yola çıktık” sözlerini sarfetmişti.

Siyaset kulislerinde Koray Aydın’ın adaylığına karşı Meral Ekşener’in Müsavat Dervişoğlu’nu desteklediği belirtiliyor. Parti tabanında etkisi olan bu iki ismin yarışı karşısında diğer aday Mehmet Tolga Akalın’ın şansının artacağı, Akalın’ın aradan sıyrılabileceği de söylentiler arasında…


Haber Kaynağı : Şenol Çarık

31 Mart Yerel Seçimleri ATO Congresium genel başkanlık Mehmet Tolga Akalın Meral Akşener MHP Millet İttifakı Müsavat Dervişoğlu Olağanüstü Kongre Ülkü Ocakları