Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Parti’de kurultay günü: Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu'ndan Mehmet Tolga Akalın'a sürpriz teklif!

Kurultayda aday olmayacağını açıklayan İYİ Parti lideri Meral Akşener'in veda konuşması yapacağı öğrenildi. Öte yandan parti kaynakları seçimin üçüncü tura kalacağını ifade ederken, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu'nun Mehmet Tolga Akalın'la dirsek teması kurduğu öne sürüldü. Adayların Akalın'a teşkilat başkanlığı teklif etmesi bekleniyor.

İYİ Parti’de kurultay günü: Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu'ndan Mehmet Tolga Akalın'a sürpriz teklif!

Yerel seçimlere 'hür ve müstakil' girme kararı alan İYİ Parti, 31 Mart akşamı sandıktan beklediği sonucu alamadı.

Yüzde 3.77 oy alan İYİ Parti, Türkiye genelinde altıncı parti konumuna geriledi. Genel Başkan Meral Akşener, kurultay kararı alarak aday olmayacağını açıkladı.

Siyaset gündeminde gözler bugün İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'na çevrildi.

Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde gerçekleşecak olan kurultayın divan başkanlığını Kurumsal İlişkiler Başkanı Şükrü Kuleyin’in yapması bekleniyor.

Grup Başkanı olan Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz’ın genel başkan adayı olacağı kurultayda 1300 delege, oylarıyla hem liderini hem de yetkili kurulları seçecek.

Parti tüzüğüne göre, genel başkanlık seçiminde ilk iki turda salt çoğunluk gerekiyor. Buna göre, yaklaşık 1300 delegenin yarısından bir fazlasının oyunu alan genel başkan seçilecek. Kurultayda, genel başkan seçiminin ardından da yetkili kurullar belirlenecek. Bu kapsamda da delegeler, 25’i yedek 75 Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ile 7’si yedek 18 Merkez Disiplin Kurulu üyesini belirleyecek. Adayların konuşma sırası, kurayla belirlenecek.

İKİNCİ TUR PAZARLIKLARI 

Cumhuriyet’in haberine göre; İYİ Parti kaynakları, seçimin üçüncü tura kalacağını öngörüyor. Adaylardan Tolga Akalın’ın beklenenden yüksek oy alacağı iddia edilirken ikinci turda Akalın’ın seçimin sonucunu belirleyici bir rol oynayabileceği yorumları yapılıyor. Aydın ve Dervişoğlu’nun ikinci tur olasılığı nedeniyle Akalın’la dirsek teması kurduğu ifade ediliyor. Adayların Akalın’a teşkilat başkanlığı teklif etmesi bekleniyor.

AKŞENER'DEN VEDA KONUŞMASI

Ayrıca, Akşener’in kurultayda duygusal bir veda konuşması yapacağı da konuşulanlar arasında. Pek çok İYİ Partili de Akşener’in geri dönebileceğini, dönmese de partide etkinliğini sürdereceğini öne sürüyor. Akşener’in desteklediği iddia edilen Dervişoğlu’nun seçilmesi durumunda Akşener’in “gölge adaylığı”nın gündeme geleceği de konuşuluyor. Kurultay öncesi, adaylara destek açıklamaları ve eleştirel çıkışlar da birbirini izledi. Bir açıklama da İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi ve partinin gençlik kollarının kurucu genel başkanı olan Osman Ertürk Özel’den geldi. Özel, desteğini Koray Aydın’dan yana açıkladı.



Haber Kaynağı : 12punto

İYİ Parti Koray Aydın Meral Akşener Müsavat Dervişoğlu Mehmet Tolga Akalın