Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Parti’den ‘yeni anayasa’ için AKP'ye şart!

Gündemdeki yeni anayasa tartışmalarına ilişkin konuşan İYİ Partili kaynaklar, 'parlamenter sistem'e dönüşü içermeyen hiçbir anayasaya sıcak bakmayacaklarını belirtti.

İYİ Parti’den ‘yeni anayasa’ için AKP'ye şart!

31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından CHP lideri Özgür Özel'le görüşen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasette 'yumuşama dönemi' mesajı vererek en kısa sürede CHP'ye iade-i ziyaret yapacağını açıklamıştı.

Özel'i 9 Haziran'dan sonra ziyaret edeceğini söyleyen Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanlığı'na seçilen Müsavat Dervişoğlu ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruya ise “Görüşmememiz için hiçbir neden yok” yanıtını vermişti.

Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra dün AKP heyeti TBMM'de İYİ Parti lideri Dervişoğlu'na 'hayırlı olsun' ziyareti gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Dervişoğlu, bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı ile görüşmeye ilişkin bir randevu belirleme durumu oldu mu?" sorusuna, "Onu hiç konuşmadık. Sayın Cumhurbaşkanı'mız dün 'Görüşmememiz için bir neden yok' dedi ama bugün onu hiç konuşmadık." yanıtını verdi.

"GÖRÜŞMEYE KAPIMIZ AÇIK"

Cumhuriyet'in haberine göre; İYİ Partili kaynaklar, Erdoğan ve Dervişoğlu görüşmesine ilişkin iki taraftan da görüşme talebinin olmadığını kaydetti. Talep gelirse görüşmeye sıcak baktıklarını söyleyen partililer, görüşmenin “nezaket ziyareti” çerçevesinde geçeceğini belirtti. Anayasa konusunda İYİ Parti’nin tavrının net olduğunu söyleyen kurmaylar, cumhurbaşkanlığı hükmet sistemini güçlendirecek bir formüle “Evet” demenin; partinin ruhuna uygun olmadığını ifade etti. Kaynaklar, İYİ Parti’nin “parlamenter sistem”e dönüş olmayan hiçbir anayasaya sıcak bakmayacağını kaydetti.


Haber Kaynağı : 12punto

Müsavat Dervişoğlu Recep Tayyip Erdoğan Parlamenter sistem yerel seçim yumuşama dönemi