Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.870

Kaçak villalar yıkılıyor, AKP'liye dokunulmuyor: 6 aydır işlem yapılmadı

AKP Milletvekili Ayhan Gider'in villası, bir vatandaşın ihbarı sonucu gündeme geldi. Bakanlık, villanın kaçak olduğunu tespit ederek yıkılması yönünde karar aldı. Ancak aradan geçen 6 aya rağmen herhangi bir işlem yapılmadı.

Kaçak villalar yıkılıyor, AKP'liye dokunulmuyor: 6 aydır işlem yapılmadı

İstanbul Vaniköy’de Adnan Oktar’ın el konulan villasını yıkarak yeniden yaptıran Rus Oligark’ın kaçak inşaatı yıkıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak inşaattan dolayı İBB’yi suçladı. Ancak Çanakkale’de 18 Mart Köprüsü’nün hemen yanı başında AKP Milletvekili Ayhan Gider’in yaptırdığı kaçak villaya göz yumuluyor.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yapı kayıt belgesini iptal etmesine rağmen 6 aydır villaya dokunulmadı. Bir vatandaşın ihbarı ile ortaya çıkan kaçak villa için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ‘kaçak’ tespiti yaparak ‘yıkılmasını’ istedi. Mart 2024’te ilgili birimlere ‘yıkım’ yazısı gönderildi. Ancak aradan geçen 6 ayda villaya dokunulmadı.

'TERAS UZATMA İŞİ HAYIRLI OLSUN'

Yıkılması beklenen villada genişletme çalışmaları yapıldı. AKP’li vekil, kaçak villasına teras çıktı. Terası yapan usta, “Çanakkale milletvekilimiz Ayhan Gider beyin teras uzatması karkas işi hayırlı olsun” diyerek kaçak villadaki tadilatı paylaştı.

AKP Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider daha önceden ‘kaçak villa’ ile ilgili “Evi ben yapmadım, satın aldım. İmar affından faydalanmış bir ev satın aldım. Badanası, boyasını, pencere kapısını değiştirdim” açıklamasını yapmıştı.

Kaçak villanın sahibi AKP’li Ayhan Gider’in kardeşinin de FETÖ bağlantısı nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ihraç edildiği ortaya çıkmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın konuyla ilgili soru önergesini yanıtlayarak, 1. Sınıf Emniyet Müdürü kadrosunda olan Aydın Gider’in 6 Ocak 2017 tarihinde KHK ile atıldığını bildirdi.



Haber Kaynağı : 12punto

ayhan gider Vaniköy Çevre ve şehircilik Bakanlığı