Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Karabük - Çankırı kara ve demiryolu ulaşıma kapandı: Valilikten açıklama geldi

Karabük-Eskipazar karayolu üzerinde dün yaşanan çökmeler sonucu bugün sabah tamamen çöken yol sonucu demir yolunu da ulaşıma kapattı.

Karabük - Çankırı kara ve demiryolu ulaşıma kapandı: Valilikten açıklama geldi

Karabük-Eskipazar D-100 karayolunun 6 km’sinde yer alan karayolu sabah saatleri itibari ile tamamen çöktü. Yaklaşık 3 metre boyunda yaşanan çökme sonucu tonlarca toprak yolun alt kısmında olan demir yoluna da zarar vererek kapattı.

Yaşanan çökmenin daha önce Demiryolu ekiplerince bölgede sondaj çalışmasını teknik yönden gerekli önemlerin alınarak yapılmasından dolayı kaynaklandığını ve sonrası kentte etkili olan sağnak yağışlarla karayolunda yaşanan çökme ve toprak kayması sonucu demir yolu da ulaşıma kapandı. Karabük - Eskipazar D-100 karayolunda yaşanan çökme sonucu yol trafiğe tamamen kapanırken, ulaşım ise karşı şeritten sağlanmaya başladı.

Öte yandan karayolunda yaşanan çökme ve kayan tonlarda toprak yolun alt kısmında yer alan demir yolunu da çökertti. Karabük - Ankara yönüne demir yolunun tamamen kapanmasına neden olan heyelan ve çökmeler, ayrıca KARDEMİR fabrikaları içinde kullanılan demir yolu ağlarına da zarar verdi.

Karayolunun tamamen kapanması sonucu Karayolları ekipleri bölgede önlemlerini artırarak, çalışmalara başlarken, yaşanan çökme ve heyelanın meydana geldiği bölge ise Dron ile havadan görüntülendi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Karabük Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Karabük-Eskipazar kara yolunun Karabük çıkışı Ankara istikametinde (Kardemir yanı) meydana gelen yol çökmesi nedeniyle gerekli tedbirler alınarak trafik akışı kontrollü olarak tek şeritten çift yönlü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerimizin bu bölgede, dikkatli olmaları ve trafik ekiplerinin uyarı ve yönlendirmelerine uymaları gerekmektedir. Meydana gelen yol çökmesi nedeniyle olumsuz etkilenen demir yolunda tren hattı geçici olarak seyrüsefere kapatılmıştır. Kara yolu ve demir yolunun yeniden trafiğe açılması için Karayolları ve Devlet Demiryolları ekipleri çalışma başlatmış olup, çalışmalar devam etmektedir.” 

 


Haber Kaynağı : İHA

Ankara demir yolu Karabük Karayolları toprak kayması