Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Karabük Üniversitesi'ndeki yabancı sayısı, Türkiye'nin en kalabalık üniversitesine yaklaştı

101 farklı ülkeden yaklaşık 12 bin yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğü Karabük Üniversitesi'nde Afrika uyruklu öğrencilerin Türk öğrenci sayısından fazla olduğu ve bu öğrencilerin diğerlerine HPV ve HIV bulaştırdığı iddia edildi. YÖK'ün sitesinde yayınlanan istatistiklere göre ise Karabük Üniversitesi'ndeki yabancı uyruklu öğrenci sayısının Türkiye'nin en kalabalık üniversitesi olan Anadolu Üniversitesi'yle farkının çok az olduğu dikkat çekti. 12punto.com.tr merak edilen tüm verileri derledi.

Karabük Üniversitesi'ndeki yabancı sayısı, Türkiye'nin en kalabalık üniversitesine yaklaştı

Karabük Üniversitesi'ndeki yabancı öğrencilerden 5257'sini oluşturan Afrika uyruklu öğrencilerin diğer öğrencilere HPV ve HIV bulaştırdığı sosyal medyanın gündemine oturdu.

Üniversite'nin itiraf sayfasında Afrikalı öğrencilerle birlikte olduğunu söyleyen erkek ve kadın öğrencilerin iddiaları ise dikkat çekti. 

12punto, Karabük Üniversite'sindeki toplam öğrenci, yabancı uyruklu öğrenci ve Afrika uyruklu öğrenci sayısını derledi. Ayrıca Afrika uyruklu öğrenciler ve diğer yabancı uyruklu öğrencilerin hangi ülkelerden geldikleri de veriler arasında.

İŞTE VERİLER

YÖK'ün yayınladığı 2022-2023 istatistiklerine göre Karabük Üniversitesi'nde toplam 45.358 öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerden 11.890'ı ise yabancı uyruklulardan oluşuyor.

Öğrenci sayısı yaklaşık iki milyon olan Türkiyenin en kalabalık üniversitesi, Anadolu Üniversitesi'nde toplam öğrenci sayısı yaklaşık iki milyonken yabancı öğrenci sayısının Karabük Üniversitesi'nden yalnızca 4.551 kişi daha az olduğu görüldü.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ AFRİKALI ÖĞRENCİ SAYISI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ YABANCI ÜLKELERDEN GELEN ÖĞRENCİLERİN SAYISIYSA ŞÖYLE

 


Haber Kaynağı : Kübra Karasu