Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kaymakamlıktan okullara 'tasarruf' talimatı gönderildi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 13 Mayıs'ta açıkladığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında Karabük Kaymakamlığı, okullara yazı göndererek çay makinesinin kullanılmaması yönünde talimat verdi.

Kaymakamlıktan okullara 'tasarruf' talimatı gönderildi

Karabük'te Safranbolu Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında okullar "ısıtıcı çay makinesi" kullanmamalarına yönelik yazı gönderdi.

BirGün'de yer alan habere göre; Karabük Safranbolu Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında okullara gönderdiği yazıda “ısıtıcı çay makinesi” kullanılmamasını istedi. Öğretmenler ise söz konusu yazıya tepki gösterdi.

Gönderilen yazıda; kamu binalarında su ısıtıcısı ve çay makinesi gibi cihazların kullanılmaması, konunun kurum amirleri tarafından hassasiyetle takip edilmesi, azami tasarruf tedbirlerine riayet edilmesi ve gerekli denetimlerin yapılması istendi.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN) konuyla ilgili açıklama yaparak “Öğretmenin çay makinesine göz dikmişler” dedi.

"TASARRUF PAKETLERİ SERMAYEYİ VE PATRONLARI GÖZETİYOR"

TÖB-SEN Bursa İl Temsilcisi Serkan Bebek imzasıyla yayımlanan açıklamada, “patronlara, Meclis'e, Saray bütçesine tasarruf diyemeyenlerin öğretmenlere tasarruf” dayattığı vurgulanırken öğretmen açığına rağmen atama yapılmamasına dikkat çekildi, “Kamuda tasarruf değil, eşit bölüşüm ve halk için bütçe istiyoruz” denildi.

Açıklamada, “Karabük /Safranbolu İlçesinde okullara gönderilen yazıda ‘ısıtıcı ve çay makinesinin’ kullanılmaması isteniyor. Fıkra gibi olay. Safranbolu İlçesinde okullara çay ısıtıcının kaldırılarak elektrikten tasarruf edilmesi üzerine yazı gönderiliyor. Kamu emekçisinin, asgari ücretle geçinen milyonların lokma haline gelen ekmeğine dahi göz dikenler durur mu? Öğretmenin çay makinesine göz dikmişler” ifadelerine yer verildi.

TÖBSEN açıklamasında “bütçe paketleri gibi tasarruf paketlerinin de sermayeyi ve patronları gözettiği”nin altı çizilirken “Öğretmenlerimiz teneffüslerde çayını keyifle yudumlasın diye TÖB-SEN Bursa İl Temsilciliği olarak Safranbolu ilçesindeki okullarda çay makinaları ne kadar elektrik faturası getiriyorsa sendika olarak karşılamaya da hazırız” denildi.


Haber Kaynağı : 12punto

asgari ücret Cihaz bütçe denetim eğitim elektrik Hazine ve Maliye Bakanı kamuda tasarruf Karabük Kaymakam öğretmen