Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kedi Eros davasında gerekçeli karar açıklandı

Mahkeme, Keloğlan'ın tüm duruşmalara gelmesi ve yurt dışına kaçma şüphesinin olmamasını gerekçe göstererek serbest bırakılmasına karar verdi.

Kedi Eros davasında gerekçeli karar açıklandı

Eros davasının gerekçeli kararı açıklandı. Eros'u öldürmekten yargılanan İbrahim Keloğlan'ın tüm duruşmalara gelmesi serbest bırakılmasının gerekçelerinden biri oldu.

Gazete Duvar’dan Meral Candan’ın haberine göre, gerekçeli kararda, tüm delillerin toplanmış olması, Keloğlan'ın duruşmaya gelmiş olması ve tutuklamanın tedbir niteliğinde olduğu belirtildi. Ayrıca cezanın infazına yönelik bir işlem olmadığının göz önünde bulundurularak Keloğlan'ın adli kontrol tedbirlerinden yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak cezalandırılmasına karar verildi.

Kararda ayrıca, 3 yıllık cezada uygulanan 1/6 oranındaki indirimin gerekçesi olarak "cezanın sanığın geleceğindeki olası etkileri" gösterildi.

NE OLMUŞTU?

Olay, Küçükçekmece'deki bir sitede yaşayan ve orada oturanlar tarafından bakımı üstlenilen Eros isimli kedinin 1 Ocak 2024 tarihinde saat 03.15 sıralarında sitenin asansöründe İbrahim Keloğlan ile karşılaşmasıyla başladı. Güvenlik kameralarının tespit ettiği görüntülerde Keloğlan'ın Eros'u asansörde tekmelemeye başladığı görülmüştü.

Eros, asansörden kaçarken Keloğlan onu takip etti, kaçmaması için koridordaki kapıları kapattı ve şiddet uygulamaya devam etti. 6 dakika süren şiddetin ardından Eros hayatını kaybetmişti.

Mahkeme ise, Keloğlan'a yurt dışı yasağıyla birlikte 2 yıl 6 ay hapis cezası vererek indirim uyguladı.Cumhuriyet Savcısı 18 Mart tarihli dilekçesinde kararın hukuken ve usulen yanlış olduğunu belirterek İstinaf'a başvuracaklarını belirtmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

İbrahim Keloğlan Eros