Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

'Kesilen kolonların binanın yıkılmasında etkisi yoktur' denmişti: Ezgi Apartmanı davasında bilirkişi heyeti hakkında suç duyurusu

6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı davasında, "Kesildiği öne sürülen kolonun binanın yıkılmasında etkisi yoktur" şeklinde rapor hazırlayan bilirkişi heyeti hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

'Kesilen kolonların binanın yıkılmasında etkisi yoktur' denmişti: Ezgi Apartmanı davasında bilirkişi heyeti hakkında suç duyurusu

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 35 kişinin yaşamını yitirdiği Ezgi Apartmanı davasında, bilirkişi heyeti hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Bilirkişi heyeti, hazırladığı raporda, "Kesildiği öne sürülen kolonun binanın yıkılmasında etkisi yoktur" sonucuna varmış ve bu durum, kamuoyunda büyük tepki uyandırmıştı.

Ezgi Apartmanı'nın zemin katındaki pastanede kolon kesildiği tespit edilmesine rağmen, bilirkişi heyeti bu durumun binanın yıkılmasına etkisi olmadığını savundu. 

Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebi üzerine hazırlanan raporda, tutuksuz yargılanan müteahhit Yakup Aktaş ile 12 yıl önce hayatını kaybeden statik proje müellifi Kemal Türkarslan "asli kusurlu" olarak gösterilirken, diğer sanıklara kusur atfedilmedi.

SUÇ DUYURUSU VE BİLİRKİŞİLERİN ÇEKİLMESİ

Ezgi Apartmanı'nda yakınlarını kaybedenlerin tepkisi üzerine, avukat Rezan Epözdemir bilirkişi heyeti hakkında suç duyurusunda bulundu.

Epözdemir, raporun dosyadaki delillerle ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin daha önce hazırladığı raporla örtüşmediğini belirterek, bilirkişi heyetinin görevi kötüye kullanma suçlamasıyla yargılanmasını talep etti.

Bu arada, bilirkişi heyeti, 12 Ağustos'ta Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe vererek, kamuoyunda maruz kaldıkları baskı nedeniyle davadan çekilmek istediklerini bildirdi. Aynı dilekçeyi Kahramanmaraş 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne de sunan heyet, toplam 19 dosyadan çekildi.

EZGİ APARTMANI DAVASI DEVAM EDİYOR

Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasıyla ilgili 2'si tutuklu, 2’si firari olmak üzere 5 sanığın yargılandığı dava, Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor. Sanıklar, "Olası kastla kasten öldürme ve yaralama" ile "Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlarından yargılanıyor.

Dava, 4 Ekim'de görülecek duruşma ile sürecek.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Kahramanmaraş Depremi Ezgi Apartmanı