Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kick kumar yayınlarını yasakladı, BTK'nın hamlesini bekliyor!

Twitch rakibi canlı yayın platformu Kick, Türkiye'den erişim engelinin ardından kumar kategorisindeki yayınlara Türkiye'den erişimi engelledi. Platform şimdi BTK'nın yasağı kaldırmasını bekliyor.

Kick kumar yayınlarını yasakladı, BTK'nın hamlesini bekliyor!

Kick, Türkiye'den erişimi engellenen kumar kategorisindeki yayınlara engel getirdi. Platform şu anda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'nun adım atmasını düşünüyor.

Dün sabah saatlerinde paylaşılan bir haberde, Twitch'e rakip canlı yayın platformu Kick'e Türkiye'den erişim engeli getirildiği duyurulmuştu. Erişim engelini uygulayan kurum, Milli Piyango İdaresi olarak belirlendi.

Konuyla ilgili olarak, Kick'in MENA bölgesi partnerlik sorumlusu Trq tarafından yapılan ilk açıklamada, erişim engelinin nedeninin kumarla ilgili yayınlar olduğu belirtilmişti. Kick ekibi, Türkiye'den yapılan girişler için kumar kategorisinin yasaklanacağını duyurdu ve kumar kanalına Türkiye'den erişimin engelleneceğini açıkladı. Şu anda platform, BTK'nın erişim engelini kaldırmasını bekliyor.

Kick'in ilk açıklaması şu şekildeydi:

"BTK, kumarla ilgili içerikleri kaldırmamız için bir istekte bulunmadı. Hiçbir uyarı yapmadan siteye erişimi engelledi. Kick olarak, BTK'nin isteğince sitemizdeki casino bölümünü Türkiye'den bağlanan kullanıcılar için yasaklayacağız."

YENİ AÇIKLAMA GELDİ

Kick'ten gelen son açıklama ise şöyle oldu:

"Kumarla alakalı yayınları Türkiye’deki kullanıcılara yasakladık. Bundan sonra Türkiye’den Kick’e bağlandığınızda bu yayınlara ulaşamayacaksınız. Biz üstümüze düşeni yaptık. Kick’in BTK tarafından açılmasını bekliyoruz."

Geçtiğimiz haftalarda, Kick'e inceleme başlatıldığı iddiaları ortaya atılmıştı. İbrahim Haskoloğlu tarafından yapılan iddia, popüler Kick yayıncısı Şükrü Şentürk tarafından yalanlanmıştı. Ancak bugün, Haskoloğlu'nun iddiasının doğru olduğunu gösteren yeni bir gelişme yaşandı. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, Kick için erişim engeli kararı aldırdı. Karar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından site bilgisi sorgu ekranı üzerinden duyuruldu ve kullanıcılar Kick'e erişememeye başladılar.

BTK'nin internet sitesinde paylaşılan karar şu şekildeydi:

"kick.com, 20/02/2024 tarihli ve 2024/5 sayılı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellenmiştir."


Haber Kaynağı : 12punto

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Erişim Engeli İbrahim Haskoloğlu Milli Piyango Kick