Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kick'e erişim engeli nedeni belli oldu: BTK'dan bildirim yapılmamış!

Canlı yayın platformu Kick'e erişim engeli getirilmesinin sebebi, platformdaki kumarla ilgili yayınlar olduğu ortaya çıktı. Kick ekibi, Türkiye'den yapılan girişler için kumar kategorisinin yasaklanacağını duyurdu.

Kick'e erişim engeli nedeni belli oldu: BTK'dan bildirim yapılmamış!

Canlı yayın platformu Kick'e erişim engeli getirilmesinin ardından şirketten ilk açıklama geldi

Açıklamada, erişim engelinin nedeninin kumarla ilgili yayınlar olduğunu belirtildi.

Kick ekibi, Türkiye'den yapılan girişler için kumar kategorisinin yasaklanacağını duyurdu.

Ayrıca, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'nun kendilerinden kumarla ilgili içerikleri kaldırmaları yönünde bir talepte bulunmadığını ve erişim engelinin hiçbir uyarı yapılmadan gerçekleştiğini ifade etti.

Kick, BTK'nin isteği doğrultusunda 24 saat içinde site içerisindeki casino bölümünü Türkiye'den bağlanan kullanıcılar için yasaklayacağını belirtti.

Erişim engelinin nedeninin açıklanmaması üzerine, Kick'in bu konudaki açıklaması olayın iç yüzünü aydınlattı. Ancak, BTK veya diğer resmi kurumlardan konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştı.

Geçtiğimiz haftalarda İbrahim Haskoloğlu'nun Kick'e inceleme başlatıldığı iddiası gündeme gelmiş, bu iddia Kick yayıncısı Şükrü Şentürk tarafından yalanlanmıştı. Ancak son gelişmeler, Haskoloğlu'nun iddiasının doğru olduğunu gösterdi ve Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Kick için erişim engeli kararı aldığı öğrenildi. Bu karar, BTK'nin internet sitesinde duyurulmuştu ve kullanıcılar Kick'e erişememeye başlamıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

Erişim Engeli Kick Milli Piyango Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu