Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Kılıçdaroğlu'na 'mezhepçi' diyen Bahar Feyzan, Alevilerden özür diledi

Gazeteci Bahar Feyzan, Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında “Partiyi mezhep partisi yapamadınız hevesiniz kursağınızda mı kaldı? Alevi olmayanın görev alamadığı CHP’den, inancına bakmaksızın görev alan CHP zorunuza mı gitti?” ifadelerini kullandı. Feyzan, gelen tepkilerden sonra Alevi yurttaşlardan özür diledi.

Kılıçdaroğlu'na 'mezhepçi' diyen Bahar Feyzan, Alevilerden özür diledi

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda “Yerel seçimlerde başarısızlık olursa oturup tartışacağız. Aday belirleme süreci daha sağlıklı olabilirdi. Bu süreçte benim fikrim sorulmadı" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine gazeteci Bahar Feyzan'dan tepki geldi.

Kılıçdaroğlu'na "Türkiye'nin ve CHP'nin yakasından düşün" diyen Feyzan, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda "Hangi sıfatla? Partiyi mezhep partisi yapamadınız hevesiniz kursağınızda mı kaldı? Alevi olmayanın görev alamadığı CHP’den, inancına bakmaksızın görev alan CHP zorunuza mı gitti? Türkiye siyaset tarihinin en karanlık ve en utanmaz eski genel başkanı olarak tarihe geçme utancı da size yetmiyor anlaşılan… Türkiye’nin ve CHP’nin yakasından düşün" ifadelerini kullandı.



CHP'Lİ İSİMLERDEN PEŞ PEŞE TEPKİ

Feyzan’ın bu paylaşımına CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’dan yanıt geldi.

Feyzan’ın paylaşımını alıntılayan Günaydın, “CHP’nin tüm genel başkanları saygındır. Önceki genel başkanımız Sn Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştiri sınırlarını aşıp açık saldırı niteliği taşıyan suçlamalar kabul edilemez. TR’nin kurucu partisi CHP’nin eşitlikçi ve kapsayıcı niteliği geçmişten geleceğe sürekli olacaktır” ifadelerini kullandı.


CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise, Feyzan’a "Eski genel başkanımıza yönelik hakaretlerinizi CHP'liler olarak size iade ediyoruz" dedi.

Öztunç, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"Ayrıştırıcı, toplumu kin ve nefrete sürükleyici bir tutum. Sizin gibi faşist ve ırkçılar yüzünden bu ülke bu halde.Bu fikriniz belliki sadece sizin değil sizi fonlayan patronunuzun da fikri.Eski Genel Baskanımıza yönelik hakaretlerinizi CHP’liler olarak size iade ediyoruz."


TEPKİLERDEN SONRA ÖZÜR DİLEDİ

Feyzan, sosyal medyada kendisine yönelik gelen tepkilerin ardından yaptığı açıklamada Alevi yurttaşlardan özür diledi.

Feyzan'ın paylaşımı şöyle,

"Çok açık yazacağım. Benim kimsenin ne mezhebi ne de başka bir durumuyla derdim olmaz. Benim Kemal Kılıçdaroğlu’nun politikalarıyla ve siyasetiyle derdim var. 

Ama Onların arzuları buradan tartışmayı büyütüp İstanbul’u kendi partilerine kaybettirerek geri dönmek. 

Bunun için de her yeri arayıp göz dağı veriyorlar. 

Alnım açık onlara karşı dik duruyorum. 

Geçen seçimde nasıl foyalarını ortaya çıkardıysam bu seçimde de gayet iyi takip ediyorum. 

Ancak açıklamadaki mezhep konusunu yanlış anlayanlar olduysa; bu konudan bağımsız onların kalplerinden öperim. Gönülleri en ufak bile kırıldıysa özür dilerim. 

Şunu bilsinler ki; Kemal Kılıçdaroğlu’nun halkı kandırarak geri dönmesine karşı sonuna kadar dik durmaya devam edeceğim."



Haber Kaynağı : 12punto

Bahar Feyzan Kemal Kılıçdaroğlu Alevi