Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Konakcı 15 Temmuz’u hedefe koydu: 'Hatay Arap şehridir' dedi, hilafet istedi, Diyanet yöneticisine hakaret etti

Hilafet çağrısı yapan, laikliği, kadınları ve sanatçıları hedef alan, “Hatay Arap şehridir” sözlerinden sonra hakkında soruşturma başlatılıp sonra “takipsizlik” kararı verilen imam Halik Konakcı bu kez 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü hedefe koydu.

Konakcı 15 Temmuz’u hedefe koydu: 'Hatay Arap şehridir' dedi, hilafet istedi, Diyanet yöneticisine hakaret etti

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı bir memur, imam Halil Konakcı.

Diyanet İşleri başkanlığı yokmuş ve kendisi de buna bağlı çalışmıyormuş gibi, “Bu ülkede acilen Müslümanlığın ve kafirliği tanımı yapılmalı” dedi. 

Cumhuriyetle ve Atatürk’le derdi hiç bitmeyen Halil Konakçı “Hilafet makamını geri istiyoruz, bunun için çalışacağız” dedi. 

Sadece Atatürk ve Cumhuriyet de değil, Halil Konakçı’nın toplumun neredeyse tamamıyla bir derdi vardı. 

Ünlü Komedyen Cem Yılmaz’ın şakasını dinleyenin imanının gittiğini söyledi. 

Şarkıcılar Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Ferhat Göçer ve Muazzez Abacı’nın dinden çıktığını, bunların şarkılarını dinleyenlerin de dinden çıktığını söyledi. 

11 ili vuran büyük depremden sonra “Bu bize toplu halde kefaret olacak. Bu deprem, bu acılar, bu kayıplar, bu tahammül edilemez yokluklar, günahlarımıza kefaret olacak ve İslam'ın galibiyetine bizi daha hızlı götürecek” dedi. 

Ve öyle bir laf etti ki, Diyanet İşleri Başkanlığı inceleme başlatmak durumunda kaldı. Türkiye’yi ayağa kaldıran o sözler şöyleydi: “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar.”

Halil Konakcı hakkında suç duyurusu yapıldı, soruşturma açıldı. Ancak “takipsizlik” kararı verilip konu kapatıldı.  

Elbette, Dinayet’in incelemesinden de bir şey çıkmadı. 

Neden?

Nedenini anlamak için Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen'e “ahmak adam” dediği sözlerini hatırlamak lazım. 

Burhan İşliyen, Halil Konakçı’yı eleştiren “İhtilafları konuşabiliriz.Hatta aynı düşünmediğimiz konularda birbirimize sert eleştiri ve ithamlarda bulunur takipçilerimizi de artırabiliriz. Ama; Hiç tartışmalardan etkilenip hidayete erene rastladınız mı? Ya da; Gönüllere hitap eden güzel insanların tartıştığını gördünüz mü?” sosyal medya paylaşımını yaptı. 

Konakçı şu yanıtı verdi: “Ahmak adam tweet atmış geçen, çok kibarlıktan geberip gidecekler, peygambere küfrediliyor, öbürü oradan Diyanet’e küfrediyor, bu da yazmış demiş ki, ihtilaflı olduğumuz insanlarla sürtüşebiliriz, sert konuşup da takipçi toplayabiliriz, herifin derdi takipçi de benim takipçileri saymaktan uykusu kaçıyor, onun yok diye... Benim öyle bir derdim yok ki ya, kaba ve sert olunca insanlar hidayete erermiymiş, gel bak ulan buradaki insalar ne iş yapıyor, bunların hepsi sokaktan geldi, Mekke’den gelmedi.”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen’e hakaretler yapıldı, Diyanet kendi içinde çözdü! Kol kırıldı yen içinde kaldı, yani Diyanet yöneticisi hakaretlere maruz kaldı, tek bir yaptırım uygulanmadı. Ve bu kişi bir Diyanet memuruydu. Amiri de kamuoyu önünde yediği laflarla ortada kaldı.

LÜKS MAKAM ARACI VE KORUMALAR

Evet, Halil Konakcı devletin bir memuruydu, Diyanet’e bağlı imamdı ancak lüks makam aracı kullanıyordu ve korumaları dikkat çekiyordu. 

AKP’ye yakın derneklerin düzenlediği programlarda konuşma yapan Konakcı bu organizasyonlara lüks makam aracıyla geliyordu. Kapıda da korumlar eşliğinde salona alınıyordu. 

İşte o görüntü: 

Skandallarıyla gündemden düşmeyen Halil Konakcı bu kez 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü hedefe koydu.

Konakcı, AKP’ye çağrı yaparak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün değiştirilmesini “demokrasi” kelimesinin çıkarılmasını istedi. Konakcı “Demokrasi değil, şanlı 15 Temmuz Kahramanlık Destanı, Milli Birlik ve Beraberlik Günümüz hayırlı, mübarek ve kutlu olsun” dedi. 

İşte o konuşması:


Haber Kaynağı : 12punto

Diyanet İşleri Başkanlığı Halil Konakcı