Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Konya'da sahibinden kaçan kurbanlık çatıya çıktı

Konya’nın Kadınhanı ilçesinde kurban kesimi için hazırlanan büyükbaş hayvan, sahibinin elinden kaçarak çatıya çıktı. Çıktığı damdan düşen hayvanın güçlükle yakalandığı anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Konya'da sahibinden kaçan kurbanlık çatıya çıktı

Kurban Bayramı'nın 1. gününde acemi kasapların yanı sıra sahibinden kaçan kurbanlık hayvanlardan da görüntüler gelmeye başladı.

Konya'nın Kadırhanı ilçesinde sabah saatlerinde kurbanlığını ahırdan çıkartan Ömer Taykaya, büyükbaş hayvanı elinden kaçırdı.

Yakınlarından yardım isteyen Ömer Taykaya’nın büyükbaş hayvanı bu sefer evin çatısına çıktı. Bir süre sahibine direnen hayvan daha sonra kerpiç evin çatısından aşağıya atladı. Yeniden kaçmaya çalışan hayvan güçlükle sakinleştirilerek yakalandı.

Kurbanlık hayvanı yakalama çalışmaları ve hayvanın çatıya çıkma anı başka bir yurttaş tarafından saniye saniye cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Görüntülerde, çatıya çıkan hayvanın burada sahibine bir süre direndikten sonra çatıdan düştüğü, daha sonra tekrar kaçmaya çalışırken vatandaşlar tarafından yakalandığı görülüyor.

 

 

Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Esertepe Mahallesi’nde kesim için hazırlanan koyun bir anda sahiplerinin elinden kurtularak kaçmaya başladı. Ana yolda koşan kurbanlık, çevredeki vatandaşlar tarafından görüntülendi.

 

 

Adana’nın Sarıçam ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde kurban kesimi sırasında ilginç bir olay yaşandı. Damda bulunan keçi kaçmak için aşağı atladığı sırada hemen dam kenarında bulunan elektrik tellerine boynuzundan takılı kaldı. Boynuzu tele takılı kalan kurbanlığı vatandaşlar kurtarmaya çalıştı. Uzun uğraşlar sonucunda Ramazan İmir, komşusuna ait kurbanlık keçiyi takılı kaldığı tellerin arasından kurtardı.

"TELE ASILI KALMASI ÇOK ŞAŞIRTTI"

Komşunun kurbanlığının seslerine dışarı çıktığını söyleyen Ramazan İmir, "Uzanırken keçi bağırtı sesi duydum. Herhalde komşu kurbanı kesiyor diye düşündüm. Baktım ısrarla kurbanlığının bağırmasını duyunca balkona çıktım, kurbanlığın telde asıldığını gördüm. Ben hemen komşunun damına çıkarak boynuzundan tele geçtiği için çıkartmakla zorlandık. Sonra bir kamyonun üzerine çıkarak kurbanlığının boynuzu çıkartarak kurtardım. Normalde kaçan kurbanlıkları çok gördük. Ama kurbanlığın damdan sıçrayıp tele asılı kalması çok şaşırttı" dedi.

 

 

 


Haber Kaynağı : İHA

acemi kasap büyükbaş kurban bayramı Kurbanlık