Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Masaya oturan siyaseti bırakıyor! Bir isim daha bırakacak...

12 Şubat 2022 tarihinde kurulan Altılı Masa, geçtiğimiz yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından dağıldı. Masada bulunan 6 liderin 2'si genel başkanlığı bırakırken son olarak Saadet lideri Temel Karamollaoğlu da 30 Haziran'daki kongreyi işaret etti ve görevini bırakacağını açıkladı. İşte bir bakışta Altılı Masa...

Masaya oturan siyaseti bırakıyor! Bir isim daha bırakacak...

HABER MERKEZİ

Türk siyasetinde dikkat çeken bir hamle olarak gündeme gelen Altılı Masa, 13 turlu toplantıların ardından, 14-28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin ardından dağıldı.

Masa'da yer alan liderlerin siyaset sahnesinden çekilmeye başlaması ise dikkat çekti.

İşte bir bakışta Altılı Masa ve siyasi liderlerin son durumları...

KEMAL KILIÇDAROĞLU

4-5 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı veya Demokrasi ve Birlik Kurultayı'nda Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışarak CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu.

Altılı Masa'nın İYİ Parti lideri Meral Akşener ile beraber mimarı kabul edilen Kılıçdaroğlu, yerel seçimlere kısa bir süre kala genel başkanlıktan ve Altılı Masa'dan ayrılan ilk isim oldu.

MERAL AKŞENER

14-28 Mayıs seçimleri öncesinde Altılı Masa'nın 12. toplantısının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olması için çağrıda bulunan Akşener, ikna edilerek Altılı Masa'ya geri dönmüştü.

14-28 Mays seçimlerini Erdoğan'ın kazanmasının ardından, yerel seçimlere "hür ve müstakil" girme kararı alan 1. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerde yalnızca Nevşehir'i kazanabildi. 

Oyları yarı yarıya düşen İYİ Parti'de seçimin ardından partisini Kurultay'a götüren Akşener, Kongre'de aday olmadı. 

Böylece , 27 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen 5. İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı'nda İYİ Parti genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu.

Altılı Masa'da genel başkanlığı bırakan 2. isim ise böylece Akşener oldu.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, dün akşam TV5'te katıldığı canlı yayında sağlık sorunları sebebiyle genel başkanlık görevini bırakacağını açıkladı. Karamollaoğlu, olağanüstü kongre için 30 Haziran tarihini işaret etti.

Yerel seçimlerde yüzde 1,09 oy alan Saadet Partisi sıkça eleştirilmiş, aynı siyasi gelenekten gelen Yeniden Refah Partisi ise yüzde 6,19 oranında oya ulaşmıştı.

Böylece Karamollaoğlu, Altılı Masa'da yer alan ve genel başkanlık koltuğunu bırakan 3. isim olacak. 

ALİ BABACAN VE DAVUTOĞLU

14-28 Mayıs seçimlerinde DEVA Partisi CHP listelerinden 15, Gelecek Partisi ise 10 milletvekilini Meclis'e soktu. 

Seçimlerin ardından sık sık partilerinin oy oranları eleştirirken toplamda 45 vekile karşılık gelecek bir oy oranına sahip olmadıkları ifade edilmişti.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan yerel seçimlerde 0,33 oy oranında kalırken, Genel Başkanlığını Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı Gelecek Partisi ise 0,07 oy oranına ulaşabildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Altılı Masa Temel Karamollaoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener