Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Mehmet Ali Güller, Erdoğan’ın kırıklarla dolu Kıbrıs karnesini açtı: Belli bir oranda toprak verebiliriz

Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Güller, “Erdoğan’ın kırıklarla dolu Kıbrıs karnesi” diyerek önemli hatırlatmalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC’de belli bir oranda toprak verilebileceğini söylediği konuşması yeniden gündem oldu.

Mehmet Ali Güller, Erdoğan’ın kırıklarla dolu Kıbrıs karnesini açtı: Belli bir oranda toprak verebiliriz

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in “Ayşe tatile çıksın” şifreli talimatıyla akıllarda kalan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşuna giden süreci başlatan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü.

Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Güller, “Erdoğan’ın kırıklarla dolu Kıbrıs karnesi” diyerek önemli hatırlatmalarda bulundu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’de belli bir oranda toprak verilebileceğini söylediği konuşması yeniden gündem oldu. 

Mehmet Ali Güller, Kıbrıs karnesini şöyle anlattı: 

“Erdoğan Kıbrıs karnesi kırıklarla dolu… Örneğin: Yıl 2004… Erdoğan ABD’de… Yer, Harvard Üniversitesi… Erdoğan konuşuyor, Egemen Bağış çeviriyor… İzleyicilerden bir soru geliyor: ‘1 metre toprak verecek misiniz?’ Erdoğan şu yanıtı veriyor: ‘Adanın şu an yüzde 36’sı KKTC’nin yaşam alanıdır. Belli bir oranda bu tür toprağı verebiliriz. Biz garantör ülke olarak tavsiye ederiz. KKTC bu yaklaşımı gösterir.’

Erdoğan'ın Kıbrıs karnesi kırıklarla dolu. Örneğin: Westmacott, kitabında Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan’ı, başta Türk limanlarının ve havaalanlarının GKRY’ye açılmasını öngören Ankara Protokolü’nün imzalanması olmak üzere, nasıl tek taraflı ödünler vermeye ikna ettiklerini ve Türkiye’ye verilen sözlerin ne kadar havada kaldığını anlatıyor.

Erdoğan'ın Kıbrıs karnesi kırıklarla dolu. Örneğin: KKTC'den asker çekmeye bile kalktılar!”

İşte Erdoğan’ın KKTC için “Belli bir oranda bu tür toprağı verebiliriz” dediği konuşması: 

 


Haber Kaynağı : 12punto

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Ali Güller KKTC Kıbrıs Kıbrıs Barış Harekatı