Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

Mehmet Şimşek'in yatırımcı arayışları sürüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar ve Kuveyt'te resmi temaslarda bulunacak. Ziyaret kapsamında üst düzey yetkililerle görüşmeler yapacak olan Şimşek, iki ülkede de yatırımcılarla bir araya gelecek.

Mehmet Şimşek'in yatırımcı arayışları sürüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar ve Kuveyt’e yapacağı resmi ziyaretlere bugün başlıyor. 

Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, Şimşek programının ilk ayağında Katar’da çeşitli görüşmeler gerçekleştirecek. 

Birgün'ün haberine göre ilk olarak başkent Doha’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya gelecek olan Şimşek, ardından Katar Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) CEO'su Mansur bin İbrahim el-Mahmud ile görüşecek.

YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

Bakan Şimşek, Katar’daki temasları kapsamında “Invest in Türkiye” programına katılarak yatırımcılarla da bir araya gelecek. Bu görüşmelerde Türkiye'ye yatırım çekmek ve ekonomik işbirliklerini artırmak üzere önemli adımların atılması bekleniyor.

Doha’daki görüşmelerin ardından Şimşek, resmi ziyaretinin ikinci durağı olan Kuveyt’e geçecek. Burada Maliye Bakanı ve Ekonomi ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Nura Süleyman el-Fassam ve Kuveyt Yatırım Otoritesi CEO'su Ganim Süleyman el-Guneyman ile görüşmelerde bulunacak. Şimşek ayrıca Kuveyt’te düzenlenecek yatırımcı toplantısına katılacak ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi üzerine temaslarda bulunacak.

Bakan Şimşek, Kuveyt’teki temaslarını tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönecek.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kuveyt Katar