Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Memleketten Kurban Bayramı manzaraları: Hastane acil servisleri acemi kasaplarla doldu taştı

Kurban Bayramı'nda hastaneler yine acemi kasaplarla doldu taştı. Yurdun dört bir yanında kurban keserken kendilerini yaralayan yurttaşlar soluğu hastanede aldı.

Memleketten Kurban Bayramı manzaraları: Hastane acil servisleri acemi kasaplarla doldu taştı

Kurban Bayramı’nın 1. gününde kurban kesmek isteyen acemi kasaplar yanlışlıkla kendilerini kesince soluğu hastanede aldı.

Erzincan’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde sabah kılınan bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmeye çalışan acemi kasaplar kendilerini kesti.

Kent merkezi, ilçe, belde ve köylerde satın aldıkları kurbanlıkları kendileri kesmeye çalışan, kesime yardımcı olan yurttaşlar kesici aletler ile veya hayvanın vurması sonucu yaralandı.

Özellikle el, ayak ve bacak bölgelerinden bıçakla yaralandıkları görülen acemi kasaplar, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel hastaneye akın etti. Acil servislerde müdahaleleri yapılan acemi kasaplar taburcu olduktan sonra yeniden kurbanlıklarını pay etmeye gitti. Hastaneye gelenler arasında durumu ağır olan yaralının bulunmadığı öğrenildi.

ADANA'DA DA BENZER GÖRÜNTÜLER

Bayram namazının kılınmasının ardından Adana’da yurttaşlar kurbanlarını kesmeye başladı.

Belediyelerin ve kendilerinin belirlediği kurban kesim alanlarında birçok acemi kasap kazara ellerini kesti.

Acemi kasaplar yakınları tarafından özel araçla hastanelere getirildi.

PARMAKLARINI KESTİ

Tokat merkeze bağlı Büyükyıldız köyünde yaşayan Ahmet Yavuz, kurban kesmek isterken parmaklarını kesti. Eli kanlar içinde kalan Yavuz, kan akışını durdurmak için elini bezle sararak kendi imkanları ile Tokat Devlet Hastanesi'ne geldi.

"SAĞLIĞIMDA MEŞHUR OLAMADIM ŞİMDİ MEŞHUR OLUYORUM"

Aksaray'da kurban kestiği esnada büyükbaş hayvanın ayaklarıyla bıçağa vurması sonucu yaralanan Mustafa Aktaş (63), "Valla kurbanı keserken bıçağa vurdu ayağını, o da elimi kesti. Her sene kesiyorum, milletle birde dalga geçiyordum. Ama bizde yaşayacakmışız. Büyükbaştı, sağ elimde bıçak vardı. Boynuna bıçağı attım, ön ayağını sallayınca bıçak elimde ya, sol elimin yüzünü sıyırdı attı. Valla bilemiyorum, benden önce biri vardı sanki, bayramın ilk sabahı başladık. Sağlığımda meşhur olamadım şimdi meşhur oluyorum" diye konuşarak gülümsetti. Kendisini yaralı gören yurttaşlar ise, "Sana altın takmaları gerekiyor. İlk gelen sensin" diye moral verdiler.

Hasan Teke (39) ise, "İlk deneyimim değildi de annemin elinde bıçak vardı. Ona çarptı. Deri yüzerken oldu. Deri yüzerken bıçak değdi" diyerek başından geçen olayı anlattı.

Sakarya, Kocaeli, Bolu, Zonguldak ve Düzce’de kurban keserken kendilerini yaralayanlar hastanelerde yoğunluk oluşturdu.

Kocaeli’de kurban kestiği sırada sol elinden yaralanan Ahmet Akyürek, sol el baş parmağından bıçakla yaralanan Özgür Ay ve bacağında kesik oluşan Yaşar Efe, tedavilerinin ardından hastanelerden taburcu edildi.

BOLU

Bolu’da kurbanlık kesimi esnasında kendini yaralayanlar hastaneye başvurdu.

Kurban kesimi esnasında vücudunun çeşitli yerlerinden yaralananlar, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine geldi.

Şu ana kadar kent merkezinde 21 acemi kasaba müdahale edildi.

ZONGULDAK

Zonguldak’ta kurban kesiminde vücudunun çeşitli yerlerinden yaralananlar, acil servislere müracaat etti.

Kentte şu ana kadar 18 acemi kasap, başta Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi olmak üzere çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

SAKARYA

Sakarya’da da vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Vatandaşlar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kurbanı devirirken yaralanan Talha Gün, "Hayvanı çekiyordum, kolum iple demir arasına sıkıştı herhangi bir kesik yok." diye konuştu.

Yaşar Koca, "Herhangi birşey yok iple uğraşırken parmağım kırıldı." dedi.

Düzce’de de kurbanını kesmeye başlayan bazı vatandaşlar, kendilerini yaralayarak Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne geldi.

Yaralananlar, hastanenin acil servisine başvurdu.

Acil servislerde yoğunluk devam ediyor.


Haber Kaynağı : İHA

Erzincan adana kurban bayramı acemi kasap