Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den aylar sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, aylar sonra ilk kez Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Türkiye sorun yumağı haline gelen, demokrasimizi tehdit eden parlamenter sistemden kurtulmuştur" ifadelerini kullandı. MHP lideri Bahçeli ayrıca, CHP lideri Özgür Özel'e DEM Parti üzerinden yüklenirken Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nu da sert sözlerle eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den aylar sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, aylar sonra ilk kez Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Bahçeli'nin, grup toplantısı konuşmasında öne çıkanlar:

KİLİSE SALDIRISI AÇIKLAMASI

"Sarıyer’deki ayin sırasında iki teröristin saldırısında bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu eylemi lanetliyorum. Teröristlerin kısa sürede yakalanması memnuniyet verici. Toplumsal huzurumuzu bozmak isteyen Türkiye düşmanları eylemlerinden vazgeçmiyor. Seçimlere kadar provokasyon yapmak isteyenlere karşı uyanık olmalıyız. Fırsat vermeyeceğiz.

Toplumsal huzurumuzu bozmak, asayiş ve güvenliğimizi bulandırmak amacıyla zillet saçan Türkiye düşmanları hiç boş durmuyor. Gelişmeleri dikkatle, temkinle kavramalı ve takip etmeliyiz. 31 Mart seçimlerine kadar provokasyon ortamını canlı tutmayı planlayan karanlık ellere azami şekilde uyanık olmalıyız. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak devletin başlıca görevi olmakla birlikte hukukun üstünlüğünden taviz vermemek de hepimizin sorumluluğuna emanettir.

"HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Devletin egemenlik çıkarlarını zaafa uğratacak faillerin kafası ezilmelidir. Milli güvenliğimizi zinde tutmalıyız. Türkiye'nin istikbalini asimetrik tahriklere bel bağlamış cinayet örgütleri değil, cumhurun aziz varlığı tayin edecektir.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak devletin başlıca görevi olmakla birlikte hukukun üstünlüğünden taviz vermemek de hepimizin sorumluluğuna emanettir.

"MHP VE CUMHUR İTTİFAKI HEDEFE KİLİTLENDİ"

Yalanların maskesini yırtmak, iftiraların ayağını kaydırmak, ihanetlerin yakasından tutmak dava ve siyaset vazifemizdir. Türkiye'nin belini bükmeye çalışanların karşısında durmak temel görevimizdir. Türk vatanı yeryüzü cennetimiz, Türkiye medar-ı iftiharımızdır. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği, refah ve esenliği tartışma kabul etmez gayemizdir. Türkiye'yi risk ve tehditlerle tuzaklanmış bir akıbete sürüklemeye çalışan hiçbir odağa atıl ve hareketsiz durmayacağız. Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonunu gerçekleştirmenin arayış ve amacındayız. Vakit kaybetmeye tahammül kalmadı. İstismar ve ihanet siyasetine dayanacak sabır da kalmadı. Önümüzdeki demokratik eşit kazasız belasız atlatılmalıdır. Türkiye'nin ilerleyiş momenti devam etmelidir. MHP ve Cumhur İttifakı bu hedefe kilitlenmiştir. MHP, gücünü mukaddesattan almaktadır. Milli menfaatlerimize aykırı davranan her kimler varsa onlara karşı duruşumuz sarsılmayacaktır.

MERSİN MİTİNGİ

Hiç kimse boş hayale kapılmasın, yanlış hesap yapmasın. Mersin bizim, Türkiye hepimizindir. Mersin'e ambargo koyan bölücülere bundan sonra rahat yüzü yoktur. 31 Mart 2024'te Mersin Cumhur İttifakının yönetimine geçecektir, diğerleri nal toplayacak, heba ettiği yılların altında kalacaktır. Mersin'deki coşkunun bu hafta sonu Manisa'da tekerrür etmesini temenni ediyorum. Çok çalışacağız, hiçbir mazerete sığınmadan geceyi gündüze katacağız.  Yerel yönetimleri köhne siyasetten kurtaracağız. Şehirlerimizi, umutlarımızı, ekmeğimizi büyüteceğiz. Yol haritamızı hazırladık, rotamızı çizdik. Önümüze fitne bariyerleri dikenleri kırıp geçeceğiz. Vatana sahip çıkacağız. Varsın birileri devşirilsin, demlensin, siyasi fırıldağa dönüşsün. Çırpınışları boşuna, hevesleri beyhudedir. 31 Mart'ta hepsinin bileğini sandıkta bükeceğiz. Alayının hesabını demokrasinin imkanlarıyla göreceğiz. Camide, cemevinde, duada, dilekte, gönülde, kalpte, insanımızla kucaklaşacağız. Düşman beslemelerinin karşısında sonuna kadar dimdik duracağız.

Milletimiz oluşturan her vatan evladı bir ve eşittir. İmtiyazlı bir azınlıktan asla söz edilemez. Bir asırlık cumhuriyetin en büyük kazanımlarından biri fırsat eşitliğidir. Cumhur bizim Türkiye hepimizindir.

MHP 31 Mart’a inanmışlıkla hazırlanmakta. Mersin açık hava toplantımız muhteşem bir katılımla gerçekleşti. Vatanperverlerin sesi işitildi. Mersin Cumhur İttifakı’nda kenetlenmiştir. Mersin’e ambargo koyan bölücülere izin yoktur.

31 martta hizmet ve hidayet kazanacaktır. Çok çalışacağız. Geceyi gündüze katacağız. 31 Mart’a kadar yorulmayacağız. Yerel yönetimleri köhne siyasetten kurtaracağız. Yol haritamızı çizdik. Önümüze fitne bariyerleri koyanları kırıp geçeceğiz.

Varsın birileri demlensin siyasi fırıldağa dönüşsün. Çırpınışları boşunadır. 31 Mart’ta hepsinin bileğini sandıkta bükeceğiz. Yerel yönetimleri namerde muhtaç etmeyeceğiz.

PARLAMENTER SİSTEM

Önümüzdeki seçim demokratik eşit kazasız belasız atlatılmalıdır. Türkiye'nin ilerleyiş momenti devam etmelidir. MHP ve Cumhur İttifakı bu hedefe kilitlenmiştir. MHP, gücünü mukaddesattan almaktadır. Milli menfaatlerimize aykırı davranan her kimler varsa onlara karşı duruşumuz sarsılmayacaktır.

Yeni bir Türk asrının kapısı açılmış, ilk adım atılmıştır. Cumhur İttifakı'nın emsalsiz uzlaşmasıyla Türkiye sorun yumağı haline gelen, demokrasimizi tehdit eden parlamenter sistemden kurtulmuştur. 

ÖZGÜR ÖZEL'İ HEDEF ALDI

Özgür bey taşıma suyla değirmen dönmeyeceğine göre bu ittifakı kimlerle tesis edeceksiniz?

CHP Genel Başkanı'nın 'Türkiye ittifakı'nı telaffuz etmesi nafiledir. Millet İttifakı olmadı Türkiye ittifakı mı kuracaklar. Çatı ismi olarak Türkiye ismini mi kullanacaklar. Demlenmek CHP'ye iyi gelmemiş. Özgür Bey, bu ittifakı kimlerle tesis edeceksiniz? İhanetin dem aldığı ittifaka nasıl Türkiye ittifakı diyeceksiniz?

PKK bu ittifakın neresinde? DEM'ciliğe hayranlığın, onları allayıp pullaman sırf ittifak için mi? Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti ihanetin kökünü kurutacak ve hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak. DEM'den medet umanların sonu sandıkta hüsrandır.

İhanetin ittifakı değil ancak ve ancak imhası olur, bizden söylemesi.

DAVUTOĞLU'NA CEVAP

Ahmet Davutoğlu'nun hezeyan dolu konuşmasının bir yeri oldukça dikkatimi çekti. Şahsıma yönelik şunları söylüyor: Sizin peşinde koştuğunuz başbakanlık makamını terk ettik. Olduğumuz gibi göründük, göründüğümüz gibi olduk. "Savunulacak bir şeyi kalmayanlar kendilerini haklı çıkarmak için her şeyi inkar etmeye başlarlar. Öyle inkar ederler ki gece karanlığında şeytan bile şeytanlığından utanır." Sayın Davutoğlu, Hacı Bektaşi Veli'nin dediği gibi, biz dile ve söze değil, öze bakarız. Eğer başbakanlık arzusuna kapılsaydım, koşmama yer ve gerek olmazdı. Masalı bırak, bizi bilen bilir, tanıyan tanır. Senin sicilini ve geçmişini bilmeyen yoktur. Sen başbakanlık makamını terk etmedin, isabetli bir kararla kapının önüne tarihi bir tasarrufla bırakıldın. Hala akıllanmamışsın. Sayın Davutoğlu, geçelim bunları.

"CUMHUR İTTİFAKI'NDA SORUN YAŞANIYOR" İDDİALARINA CEVAP VERDİ

Günlerdir muhalefet partileri Cumhur İttifakı'nda sorun yaşandığını iddia ediyor. Devamlı çalı gibi yoklayıp, davulun kasnağından vuruyorlar. Bu bayağı ezberleri tekrar eden kötürüm çevrelere diyorum ki, Cumhur İttifakı'nı anlamak ve anlatmak her kişinin harcı değildir. AK Parti ve MHP arasında kurulan milli bağı anlamlandırmak için öncelikle izan, insaf, iradeyle, vatan sevdasıyla yoğrulmuş akıl ve yürek lazımdır. 

7 HAZİRAN 2015 SEÇİMLERİ

Doğrudur 7 Haziran 2015'te seçimlerden sonra Başbakanlık makamı, hem doğrudan hem de dolaylı olarak bize teklif edildi. Ancak ben siyasi bölücülerin desteği ve Türkiye'nin aleyhine olan bir iktidar yapısını elimin tersi ile itmeyi, nefsimi çiğnemeyi vatan ve millet ve şeref görevi saydım. Bundan pişman olmadığım gibi, aynı durum bugün vasat bulsa benzer duruşu cesaret ve hamiyet ile gösteririm. 

İSRAİL- FİLİSTİN SAVAŞI

Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhinde açılan soykırım davasının esastan görüşülmesi kararlaştırılmıştır. BM soykırım suçunun önlenmesine taraf olan ülkeler için UAD'nin kararı bağlayıcıdır.

İsrail soykırımın bedelini ödeyecektir. Ülkemizin barış için ısrarlı temasları, Gazze’de insanların yanında olması imrenilecek bir diplomasi başarısıdır. İsrail ve Filistin arasında acilen ateşkes ilan edilmeli. Netanyahu’nun sözleri ilkel bir saptırmadır. Zalimlerin sonu yoktur. İsrail İslam coğrafyasına saplanmış paslı hançerdir.

F-16 SÜRECİ

ABD artık iniştedir, içten çözülmektedir. Terör örgütleri ile ilişkisini kesmek zorundadır. ABD komşu coğrafyalardan çekilmelidir. Coni insandır da Mehmet’imiz insan değil midir? F-16 süreci bir an önce tamamlanmalıdır. Böyle müttefiklik düşman başına"

NE OLMUŞTU?

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Kasım’da Almanya dönüşü gazetecilere yaptığı "yüzde 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor” açıklamasına grup toplantısında cevap vermişti.

Bahçeli açıklamasında şunları söylemişti:

50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Yok 6’lı, yok 16’lı masa… Bundan sonra kim bilir daha neler çıkar? Ama oy sayısı itibarıyla ‘en fazla oyu alan aday seçilir’ denildiği zaman seçim hızlıca tamamlanır

 

 


Haber Kaynağı : 12punto

Devlet Bahçeli grup MHP seçim