Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Milletvekilliği düşürülen Can Atalay'dan mesaj var

TİP'in tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay, vekilliğinin düşürülmesinin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Milletvekilliği düşürülen Can Atalay'dan mesaj var

Can Atalay hakkında Anayasa mahkemesinin verdiği kararların tanınmaması sonrasında son olarak Atalay'ın vekilliği de mecliste okunan kararın ardından düşürüldü.

Verilen bu karar adaletin ayaklar altına alınması olarak yorumlanırken, Atalay sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

AYM'nin iki kez hak ihlali kararı verdiği ve Yargıtay  3. Ceza Dairesi'nin ikinci kez tanımadığı AYM kararının ardından bugün Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü.

Can Atalay hakkında verilen bu kararın ardından tutuklu bulunduğu Marmara Cezaevi'nden bir açıklamada bulundu.

İşte Can Atalay'ın o mesajı:

Yurttaşlar,

 Bu da oldu, bunu da yaptılar.

 Anayasa’nın açık; hiçbir kuşkuya yer bırakmayan hükümlerine karşın seçilmiş Hatay milletvekilinin milletvekilliğini “düşürdüler”.

Hukuk tanımazlığın, kuralsızlaşmanın bu boyutlara gelmesine yine de şaşırıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu suça ortak edilebilmesine onun adına üzülüyorum. Kimin hangi hakkı, hangi yetkiyi nasıl kullanacağının öngörülemediği; kuralsızlığın egemen olduğu bu halin memlekete vereceği zararlardan ülkem adına endişe duyuyorum.

 Türkiye, bu kuralsızlık, hukuksuzluk deli gömleğine sığmayacak. Hep beraber göreceğiz…

 Peki onlar “bitti” dediler diye ben görevimi yapmaya çalışmaktan geri mi duracağım?

 Asla!

 Ülkeme, Hatay halkına, yıkılmış bir kentin ortasında oy kullanan insanlara karşı borçluyum. Zor koşullarda olsa da olanaklarımız çok sınırlı olsa da başta Hatay ve deprem bölgesi olmak üzere; halkımızın, emeği ile geçinen yurttaşlarımızın meramına tercüman olmaya çalışacağım.

 Eksik ve gediklerimin sorumlusu özgürlüğümü engelleyenlerdir. Başta Hataylılar olmak üzere tüm yurttaşlarımın durumu açıklıkla gördüğüne inanıyorum.

 Tam bir hafta sonra 6 Şubat. Yarından itibaren ana gündemimiz budur.

 Uygulamaya bulaşmak istemeyenler, kendini dışında tutmak isteyenler varmış… Uygulamayı bir arayış olarak takdim edenler varmış… Milletvekillerinin haklarını korumaktan birinci dereceden sorumlu olan TBMM Başkanı yurt dışına gitmiş…

 Başka biçimde takdim etseler de başka yere baksalar da başka yere gitse de, imzaları olmasa da tarihe Anayasa’nın askıya alınmasına ortak olanlar olarak geçecek.

 Saygılarımla yurttaşlarıma duyururum…

 Şerafettin Can Atalay

Seçilmiş Hatay Milletvekili


Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa Mahkemesi Can Atalay Cezaevi gündem hak ihlali Hatay Yargıtay Türkiye