Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Motokurye Göçer için ‘Adalet Sürüşü’ yapılacak

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud, motokurye Yunus Emre Göçer’e otomobil ile arkadan çarparak ölümüne sebep oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdiği yazıyla beraber Mohamud’un 2 Aralık’ta yurtdışına çıktığı belirlendi. Göçer’in arkadaşları olay hakkında ‘Adalet Sürüşü’ yapacaklarını duyurdu.

Motokurye Göçer için ‘Adalet Sürüşü’ yapılacak

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud, motokurye Yunus Emre Göçer’e otomobil ile arkadan çarparak ölümüne sebep oldu. Olay sonrası serbest bırakılan Mohamud’a yurtdışı çıkış yasağı getirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdiği yazıdan sonra şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

Yapılan aramalardan sonra Mohamud’un 2 Aralık’ta yurtdışına kaçtığı belirlendi. Göçer’in arkadaşları şüphelinin kaçması üzerine 10 Aralık Pazar günü ‘Adalet Sürüşü’ yapacaklarını duyurdu. Paylaşılan duyuruda, motosikletlilerin saat 12.00’da Zincirlikuyu Köprüaltı’nda toplanıp 13.00’da hareket edeceği belirtildi. Basın açıklamasının ise saat 13:30’da Çağlayan Adliyesi’nden yapılacağı aktarıldı. Duyuruda, “Motosiklet emekçilerinin yalnız olmadığını yapacağımız basın açıklaması ile herkese duyuracağız.” ifadeleri yer aldı.

Duyurunun tamamı şu şekilde:

"Arkadaşımızı katleden Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu kazadan sadece iki gün sonra ülkeyi terk etmiş. Arkadaşımız 6 gün boyunca verdiği yaşam mücadelesini kaybederek aramızdan ayrıldı ama onu bizden ve ailesinden koparan kişi elini kolunu sallayarak ülkesine geri döndü.

Adaletin sağlanması, olayın üzerinin kapatılmaması için motosikletlerimizi Çağlayan Adliyesi’ne süreceğiz ve motosiklet emekçilerinin yalnız olmadığını yapacağımız basın açıklaması ile herkese duyuracağız.

Tarih: 10/12/2023 Pazar

Toplanma Yeri: Zincirlikuyu Köprüaltı

Toplanma Saati: 12:00 Kesin Hareket Saati: 13:00

Basın Açıklaması: Saat 13:30 Çağlayan Adliyesi

Adalet Sürüşümüzde Sizleri Aramızda Görmek Bize Güç Verecektir"


Haber Kaynağı : 12punto

Mohammed Hassan Shekh Mohamud Somali Cumhurbaşkanı Yunus Emre Göçer

İlgili Haberler