Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

MSB'den 'İncirlik' ve 'Kürecik' açıklaması: Yeni adı belli oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Adana/İncirlik'te bulunan 10'uncu Tanker Üs Komutanlığının ismini ‘10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı' olarak değiştirdi. Ayrıca, Kürecik Radar Üssü'ne ilişkin de açıklamalarda bulunuldu.

MSB'den 'İncirlik' ve 'Kürecik' açıklaması: Yeni adı belli oldu

Milli Savunma Bakanlığı'nda haftalık bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda İncirlik Üssü ile ilgili alınan yeni kararlar dikkat çekti.

Toplantıda öne çıkan maddeler şöyle:

  • Yunanistan ve Türkiye'den heyetlerin katılımıyla Güven Artırıcı Önlemler (GAÖ) toplantısı 22 Nisan Pazartesi günü Atina'da yapılacaktır.
  • Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil; son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 331'i Irak'ın, 417'si Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 748 olmuştur.
  • Son iki haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 11'i terör örgütü mensubu olmak üzere 373 şahıs yakalanmış, 4 bin 784 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.
  • Yine, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK'lı terörist daha 4 Nisan'da Habur'daki Hudut Karakolumuza teslim olmuştur. Ayrıca, son iki hafta içerisinde yapılan operasyonlarda yaklaşık 45 kilogram uyuşturucu madde ile 7 adet tabanca ele geçirilmiştir.

İNCİRLİK KARARI

Milli Savunma Bakanlığı ayrıca, Adana/İncirlik'te bulunan 10'uncu Tanker Üs Komutanlığının ismini ‘10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı' olarak değiştirdi.

KÜRECİK AÇIKLAMASI

İsrail'e yönelik saldırı girişimlerinin de Kürecik Radar Üssü'nde İsrail'e bildirilidği yönündeki açıklamalara istinaden Milli Savunma Bakanlığı şunları söyledi:

"Kürecik radarından elde edilen bilgilerin, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değil"


Haber Kaynağı : 12punto

MSB İncirlik Üssü Kürecik