Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Mülakat krizi: İYİ Parti'li Zorlu'dan öğretmen atamaları için adalet çağrısı

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, öğretmen atamalarına ilişkin mülakat sonuçlarının bir an önce açıklanması gerektiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyguladığı mülakat sistemini eleştirdi.

Mülakat krizi: İYİ Parti'li Zorlu'dan öğretmen atamaları için adalet çağrısı

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, öğretmen atamalarındaki mülakat sonuçlarının gecikmesine yönelik eleştirilerini dile getirdi. 

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Zorlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen alımlarında uyguladığı yüzde 50 mülakat kuralının kanuna aykırı olduğunu ifade etti.

Zorlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın mülakat sisteminde sözlü mülakat puanlarını KPSS puanlarıyla birlikte değerlendirmesini eleştirerek, bu uygulamanın yasal olmadığını ve bu konuda çeşitli görüşmeler yaptıklarını belirtti. Ancak Bakanlığın bu konuda geri adım atmadığını vurgulayan Zorlu, mülakat uygulamasını yargıya taşıdıklarını ve yürütmeyi durdurma talebinde bulunduklarını söyledi.

Yaklaşık iki ay geçmesine rağmen mahkemenin bu talebe yanıt vermediğini belirten Zorlu şunları kaydetti: 

“Oysa telafisi zor zararlar ortaya çıkaracak bu uygulama karşısında acilen yürütmenin durdurulması talebimiz karara bağlanmalıydı. Temmuz ayının başında başlatılan mülakatlar sona erdi. Ancak günlerdir mülakat sonuçları açıklanmıyor. Bakanlık, muhtemelen yargının uygulamayı iptal edecek bir karar vermesi tehlikesi gördüğü için açıklamıyor. Yeni bir adaletsizliğe sebep olmayın. Derhal mülakat sonuçlarını açıklayın" 

Zorlu, ayrıca okul öncesi öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesi uygulamasının devam etmesi gerektiğini belirtti. Huzurevleriyle ilgili de çok sayıda şikayet aldıklarını ifade eden Zorlu, huzurevi sayısının giderek azaldığını ve binlerce vatandaşın bu kurumlara yerleşmek için sıra beklediğini belirterek, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı.


Haber Kaynağı : 12punto

Kürşat Zorlu MEB