Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Mustafa Sarıgül facianın yaşandığı yere gitti: '5 canımız daha bu toprak altında'

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül iki maden işçisinin cenazesine daha ulaşılmasının ardından İliç’e gitti. Sarıgül burada yaptığı konuşmada, "Detaylı bir şekilde araştırmamızı yapacağız. Öyle bir araştırma yapacağız ki Türkiye’de inşallah bundan sonra maden facialarıyla ilgili bir şey duymayalım" ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül facianın yaşandığı yere gitti: '5 canımız daha bu toprak altında'

CHP Erzincan Milletvekili  Mustafa Sarıgül, toprak altında kalan 9 işçiden Ramazan Çimen ve Kenan Öz isimli iki maden işçisinin cenazesine daha ulaşılmasının ardından İliç’e gitti.

Arama çalışmalarının devam ettiği bölgede açıklamalarda bulunan CHP'li Sarıgül, "Salı, çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Araştırma Komisyonu olarak burada olacağız. Detaylı bir şekilde araştırmamızı yapacağız" dedi.

"5 TANE DAHA CANIMIZ VAR"

Sarıgül şunları kaydetti:

"Bugün 81. gün İliç’teyiz Çöpler mevkisindeyiz. Çalışmaları yerinde inceliyoruz. Çalışmalara detaylı bir şekilde bakıyoruz 5 tane canımız bu gördüğünüz toprağın altında. Salı, çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Araştırma Komisyonu olarak burada olacağız. Detaylı bir şekilde araştırmamızı yapacağız. Öyle bir araştırma yapacağız ki Türkiye’de inşallah bundan sonra maden facialarıyla ilgili bir şey duymayalım. Ama biz Erzincanlılar, İliçliler olarak inanın ki yüreğimiz yanıyor. Bu toprak altında 5 tane daha canımız var. O canlara ulaşmak için canla başla bütün ekiplerimizle çalışmaya devam ediyoruz.”

 


Haber Kaynağı : 12punto

Erzincan işçi Mustafa Sarıgül İliç