Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Mustafa Varank'tan hayvan hakları savunucularına 'çapulcu' yakıştırması: 'Saygısızca tepiniyorlar'

Komisyon toplantısına alınmayan hayvan hakları savunucuları, ötenaziyi kabul eden 5.maddenin onaylandığını öğrenmeleri üzerine TBMM bahçesinde “Katiller” diye bağırdı. Sosyal medya hesabından bu görüntüleri paylaşan AKP'li Mustafa Varank, hayvan hakları savunucularına 'çapulcu' yakıştırmasında bulundu ve onları Numan Kurtulmuş'a şikayet etti.

Mustafa Varank'tan hayvan hakları savunucularına 'çapulcu' yakıştırması: 'Saygısızca tepiniyorlar'

Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa ötenazi içeren maddesiyle tartışılmaya devam ederken, hayvanların yaşam haklarını savunan bir grup hayvan hakları savunucusu tepkisini göstermek amacıyla meclise gitti.

Komisyon toplantısına alınmayan hayvan hakları savunucuları ötenaziyi kabul eden 5.maddenin onaylanması ardından tepkilerini "katiller" diye bağırarak gösterdi.

Meclis Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank, söz konusu videoyu sosyal medya hesabına taşıdı ve hayvan hakları savuncularını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı AKP'li Numan Kurtulmuş'a şikayet etti.

Varank söz konusu görüntüleri:

"Saygıdeğer Başkanım,

Biz, aklıbaşında edebiyle gelen vatandaşlarımızı binbir zorluk ile TBMM'ye davet ederken bu çapulcular nasıl oluyor da Meclis'in koridorlarında saygısızca tepinebiliyor?

Dikkatinize arz ederim Numan Kurtulmuş" sözleriyle şikayet ederken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemlerine katılanlar için kullandığı 'çapulcu' ifadesini tercih etmesiyse dikkat çekti.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Cumhurbaşkanı Erdoğan Gezi Parkı Hayvan komisyon meclis Mustafa Varank