Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Nevşin Mengü'den Mansur Yavaş'ın sokak hayvanlarıyla ilgili sözlerine tepki! 'Ezber şeyler söylemiş...'

Gazeteci Nevşin Mengü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın başıboş sokak köpekleriyle ilgili söylediği sözlere tepki gösterdi. X hesabından Yavaş'ın videosunu paylaşan Mengü, "Mansur Yavaş ezber şeyler söylemiş. Kısırlaştırarak çözemediği sorunu sürekli katliamla çözeceğini neye dayanarak savunuyor? Ankara’da belediyenin barınağı korkunç durumda" ifadelerini kullandı.

Nevşin Mengü'den Mansur Yavaş'ın sokak hayvanlarıyla ilgili sözlerine tepki! 'Ezber şeyler söylemiş...'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan çalışmayla, hayvan hakları ile ilgili yeni yasa taslağı hazırlandı. 

Teklife göre, sokak hayvanları önce sahiplendirilmeye çalışılacak. Bunun için 30 gün beklenecek. Bu süre zarfında sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak.

Söz konusu yasa taslağıyla ilgili kamuoyunda tartışmalar sürerken, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın geçtiğimiz aylarda yaptığı bir konuşma sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

Avrupa'da hiçbir yer de sahipsiz sokak hayvanı olmadığını belirten Yavaş, şu ifadeleri kullanmıştı:

"AVRUPA'DA HİÇBİR YERDE SOKAKTA SAHİPSİZ HAYVAN YOK"

"Ben Avrupa'da hiçbir yede sokakta sahipsiz hayvan görmedim. Avrupa'da hiçbir yerde yok. Hayvanseverlerin yaptığımız barınaklarda, maliyetini biz karşılamak şartıyla, gelip oralara da bakmalarını istiyorum. Çünkü hayvanseverlerin butik barınak talepleri de var.

Hayvanseverlerin fikirlerine de saygılıyım ama o kadar çok popülasyon arttı ki. Türkiye'de ilk defa kendi imkanlarının dışında kısırlaştırma ihalesi açan belediyeyiz. Dişiler kısırlaştırınca bir hafta kalması gerekiyor.

"KISIRLAŞTIRMAYLA ÖNÜNÜ ALMANIN İMKANI YOK"

Bu popülasyonda sadece kısırlaştırmayla bunun önünü almanın imkanı yok. Ne kadar kısırlaştırırsanız kısırlaştırın şu aşamada önü alınmayacak gibi görünüyor. Bir yandan onda devam edeceğiz, bir yandan da sokaktakileri alıp barınakta misafir edeceğiz.

Yurtdışlarında hiç sokakta sahipsiz hayvan yok. Eğer çok istiyorlarsa... Gerçek hayvanseverlerde elini taşın altına koyacak. Biz de destek oluruz, sahiplensinler."

NEVŞİN MENGÜ'DEN YAVAŞ'A TEPKİ

Yavaş'ın yaptığı açıklamalar yeniden gündeme oturdu. Gazeteci Nevşin Mengü, Yavaş'ın sözlerine tepki gösterdi. 

X hesabından Yavaş'ın söz konusu konuşmasının videosunu paylaşan Mengü, "Mansur Yavaş ezber şeyler söylemiş. Hayvan hakları savunucularının hayvan sahiplenmediğini mi sanıyor? Kısırlaştırarak çözemediği sorunu sürekli katliamla çözeceğini neye dayanarak savunuyor? Ankara’da belediyenin barınağı korkunç durumda. Hayvanlara pislik ve açlıkla eziyet etmek marifet mi oluyor? Ankara’da bu konuda çalışan çokça STK var, kolaylıkla yardım da alabilir, bilgi de çok edinebilir." ifadelerini kullandı.



Haber Kaynağı : 12punto

Mansur Yavaş Nevşin Mengü sokak hayvanları