Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Numan Kurtulmuş'tan sokak hayvanları açıklaması

AKP'nin hazırladığı ve sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören yasa tasarısı hakkında konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'in hızla karar vermesi gerektiğini söyledi.

Numan Kurtulmuş'tan sokak hayvanları açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, sokak hayvanlarının uyutulmasını (öldürülmesini) öngören yasa tasarısı hakkında konuştu. 

Ülke genelinde 4 milyondan fazla sokak hayvanı bulunduğunu belirten Kurtulmuş, "Rakam bu kadar yüksek olunca bununla mücadeledeki hem insan kaynağının hem maddi kaynaklar açısından meselenin daha da zorlaştığını görüyoruz" dedi.

Milliyet yazarı Abdullah Karakuş'a konuşan Numan Kurtulmuş, Meclis'in hızlı şekilde karar vermesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Hayvan hakları ile ilgili bir sorumluluk ortaya çıkardığı gibi şehirlerimizin güvenliği gibi ciddi bir sorunu da ortaya koyuyor. Bu kadar kontrolsüz sokak hayvanı dünyanın hiçbir yerinde yok. Burada süratle, makul sonucun ortaya çıkması ve herkesin bu konunun önlenmesi için seferber olması lazım. Artık ihmal edilecek bir noktada değiliz. Görüntüleri görüyorsunuz. Vatandaşlarımıza zarar verecek durum olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Süratle Meclis’in bu konuda kararını vermesi ve uygulamanın eksiksiz yürütülmesi lazım.”


Haber Kaynağı : 12punto

Numan kurtulmuş sokak hayvanları yasa tasarısı