Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ölüm tehdidi alan Ece Üner: 'Klavye delikanlılığı yapılıyor'

Van’da mazbatanın AKP’li Abdulahat Arvas‘a verilmesine tepki gösteren gazeteci Ece Üner’i bir kişi sosyal medyadan ölümle tehdit etti. Tehdit sonrası 12punto'ya konuşan Üner, "Buna bir nevi klavye delikanlılığı denebilir. Halkın oylarına sahip çıkılması gerektiğini vurguladım. Ama burada oyun içinde oyun var gibime geliyor" açıklamasını yaptı.

Ölüm tehdidi alan Ece Üner: 'Klavye delikanlılığı yapılıyor'

12punto.com.tr / Özel

Van’da seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının geri alınarak mazbatanın ikinci olan AKP’li Abdulahat Arvas’a verilmesine tepki gösteren gazeteci Ece Üner’e ‘beyaz toroslu’ ölüm tehdidi yapıldı.

Sosyal medya üzerinden bir kişi Üner’e “Ece Üner beyaz Toros senin için gelsin ister miydin yakın zamanda?” diye yazdı.

Üner kendisine gelen tehdit sonrası ilk kez konuştu.

'OYUN İÇİNDE OYUN VAR'

Belirli bir grup tarafından kasıtlı olarak yanlış anlaşıldığını ifade eden ünlü sunucu, "Van'da yaşanan olayların bütün illere sıçrayabileceğini söyledim. Oy veren vatandaşlar haliyle meşru hakkını arıyor. Halkın oyları yok sayılmamalı. Bu olayda oyun içinde oyun var. O nedenle seçimin yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum" deyip ekledi:

"DEM Parti'den Van Büyükşehir Belediye başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ı savunmuyorum. Ama bu ismin adaylığı bilinmiyor muydu? Bana göre seçimin yenilenmesi gerekiyor."

'YILLAR ÖNCE PKK'DAN TEHDİT ALMIŞTIM'

Sözlerini sürdüren Üner, "Sokakların karışması isteniyor gibi duruyor. Şu an at izi it izine karıştı. Bana atılan mesaj ile de '90'lı yıllar geri gelebilir' vurgusu yapılmıştır. Buna bir nevi klavye delikanlılığı da denebilir. Bu tip tehditler her dönem oluyor. Yıllar önce PKK'dan da tehdit almıştım. Demirden korksaydım trene binmezdim" açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Van Büyükşehir Belediyesi için Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) aday olan ve yüzde 55 oyla seçilen Abdullah Zeydan'ın "memnu (yasaklı) haklarının geri alınması" üzerine, mazbata yüzde 27 oy alan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) adayı Abdulahat Arvas'a verilmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Ece Üner Abdulahat Arvas Ölüm tehdidi Van Abdullah Zeydan

İlgili Haberler