Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8932
Dolar
Arrow
34,0808
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9689
Altın
Arrow
2816,0000
BIST
Arrow
9.758

Orgeneral Arif Çetin emekli edildi... İşte Arif Paşa'nın fotoğraf albümü!

2017 yılından bu yana Jandarma Genel Komutanlığı görevini yürüten Arif Çetin, bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevine veda etti. Peki Arif Çetin kimdir? Görev süresi boyunca hangi fotoğraflarla gündeme geldi?

Orgeneral Arif Çetin emekli edildi... İşte Arif Paşa'nın fotoğraf albümü!

12punto ÖZEL

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın olduğu iddia edilen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin emekli edildi. Çetin son olarak, görevden alınacağı iddialarının gölgesinde Erdoğan'ın da katıldığı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'ndeki konuşmayla tartışma yaratmıştı. Konuşmada AKP'nin "Türkiye Yüzyılı" kavramını kullanırken, Erdoğan'ın 'miting klişelerinden' "Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" sözlerini de sarf etmişti. 


ARİF ÇETİN'İN FOTOĞRAF ALBÜMÜ

Galip Öztürk, Selahattin Yılmaz, Hüseyin Eryılmaz ve Ferhat Aydoğan gibi yeraltı dünyasıyla anılan isimlerle çektirdiği fotoğraflar nedeniyle gündeme gelen Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin son olarak dolandırıcılıktan yargılanan Serdar Özyurt ile fotoğraf vermişti.

Arif Çetin'in fotoğraf çektirdiği diğer isimler şöyle:

Galip Öztürk:

Batum’da ofisine düzenlenen operasyonla yakalanan Galip Öztürk’ün dairesinde 7,2 kilogram kokain bulunduğu açıklanmıştı. Gürcistan Mahkemesi tarafından Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’e 8 yıl hapis cezası verilmişti.

Ferhat Aydoğan:

Alaattin Çakıcı’nın manevi yeğeni ve “basın danışmanı” olarak bilinen Ferhat Aydoğan, sosyal medya hesabından Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’i ziyaretinden fotoğraflar paylaşmış, daha sonra paylaşımını silmişti. Ferhat Aydoğan, deprem nedeniyle Kahramanmaraş’ta kurulan Jandarma Genel Komutanlığı Mobil Harekât Merkezi’nde çekilmiş fotoğrafları “Vatanımızın yiğitlerinden jandarma teşkilatımızın Genel Komutanı Sn Arif Çetin Paşamı #Kahramanmaraş’ta ziyaret ederek 36 gündür Afet bölgelerindeki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettik” mesajıyla paylaşmıştı.

Hüseyin Eryılmaz:

Demir-çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu zarara uğratan firmalara karşı 29 ilde yürütülen “Demir Yumruk” operasyonu kapsamında aralarında Hüseyin Eryılmaz’ın da olduğu 10 kişi tutuklandı.

Selahattin Yılmaz:

Çetin'in fotoğrafının olduğu bir başka şaibeli isim ise Selahattin Yılmaz. Hakkında organize suç örgütü liderliği, gasp çetesi, oto hırsızı, tarihi eser kaçakçısı gibi iddialar olan Yılmaz, Alaattin Çakıcı'ya yakınlığıyla biliniyor. 

CAMİ İMAMININ EVİNDEN 15 TEMMUZ 

TBMM’nin 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili detaylı bir rapor oluşturmak için kurulan ‘Meclis Araştırma Komisyonu’ Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı olarak görev yapan Arif Çetin’i dinlemişti. 

Geceye ilişkin Çetin şunları söyledi. “Darbe gecesi akşamı saat 21.00 sularında Ankara Güvercinlik'te lojmanlardaki evime gittim. Eve vardığımda yemek sırasında Jandarma Genel Komutanı aradı ve 'Arif Paşam patlama sesleri var, haberin var mı?' dedi. Harekât ve İstihbarat merkezini aradım defalarca cevap vermiyor. Harekât Merkezini aradım, Telefonun biri açıldı. 'Sokağa çıkma yasağı var. Sıkıyönetim ilan edildi' diyor. Bu ses de her sabah bana olayları arz eden kurmay Yüzbaşı Ahmet Özcan'ın sesi. Robot sesi gibi bu cümleyi söyledi sadece. Ahmet dedim. Kapattı bir senedir benimle, sesini tanıyorum. TEM Daire Başkanı Turgut Aslan beni cepten aradı. Komutanım darbe olmuş dedim duydunuz mu dedi. Bende robot sesi gibi bir şey var sesini kopyalamış olabilir, siber saldırı olabilir dedim. Turgut Bey İstanbul Boğaz Köprüsünde tanklar var dedi. Mutfakta yemek yediğim için TV’yi görmedim. Turgut Bey de 'Ankara Emniyet Müdürü ile yemek yedik, sizin karargâha yakınız' dedi. Oraya gelip oradan geçeyim dedi. Yolda cep telefonunu aradım Kurmay Yarbay Bülent çıktı telefona. Ne var dedim. Komutanım dedi her taraftan evrak yağıyor dedi. Darbe var komutanım dedi. Sakın hiçbir evraka işlem yapma 5-6 dakikaya oradaydım dedim. Genelkurmaydan emir geldi işlem yapmayanları tutuklayacaklarmış dedi. Ben geliyorum dedim. Sonra Beştepe'deki karargâha vardım"

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Jandarma Genel Komutanlığı'nın Beştepe'deki karargahını kurtarmak için operasyonu cami imamının evinde yönettiklerini açıkladı. "Nizamiyenin karşısında Hisarcıklıoğlu Cami önünde duvar var. Nizamiye çaprazında. Jandarma Özel Harekâtı aradım, buraya gelin dedim derhal. Harekât Merkezini ele geçirmek için çalışmaya başladık. Bunları yaparken önce 13-14 katlı kaba inşaatı bitmiş bir inşaat var. Önce orada bir sekreterlik kurduk. Tabi televizyon yok haber alamıyoruz. Bir ev arayın dedim. Çocuklar imamın lojmanı var ama ışık yanmıyor dedi. Işıkları kapatmış salonda televizyon izliyorlar. Biz kapıyı çaldık açmadı. İçeride olduklarını öğrenince biz jandarma polisiz, kapıyı kırmak zorunda kalırız dedim. Seninle bizim bir işimiz yok dedim. Sonra açtık kapısının zincirini de açtı. Eşiyle çocukları telaşlanmışlar. 'Bacım sizinle bir işimiz yok. Salonu, televizyonu bize bırak’ dedim, içeri gönderdim. O sırada hem televizyon izliyor hem de adam geldi bizi jandarmaya ateş edin diye emir verince bizi darbeci olarak değerlendirmiş ama televizyonda konuşma yapınca boynuma sarıldı. 'Komutanım ben sizi darbeci zannettim' dedi. İçerdekiler resmi dışardakiler darbeci gibi bir mantık oluşmuştu" dedi.

ARİF ÇETİN KİMDİR

Orgeneral Arif Çetin, 1959 yılında Ankara’nın Kalecik İlçesinde doğmuştur. Teğmen rütbesiyle 1980 yılında Kara Harp Okulundan 1981 yılında Piyade Okulundan mezun oldu.

1981-1989 yıllarında çeşitli birliklerde Takım, Bölük ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevlerinde bulunan Orgeneral Çetin; 1991 yılında Kara Harp Akademisinden Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle mezun oldu.

Kurmay subay olarak; 1991-1995 yılları arasında Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanlığı Harekât ve Asayiş Şube Müdürlüğü Plan Subaylığı, 1995-1996 yılları arasında J.Gn.K.lığı Genel Plan Prensipler ve Koordinasyon Başkanlığı İç Güvenlik Araştırma ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü, 1996-1998 yılları arasında Personel Başkanlığı Plan Yönetim Koordinasyon Daire Başkanlığında Şube Müdürlüğü ile 1998-2000 yılları arasında Kurslar Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2000-2002 yılları arasında Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Kurmay Başkanlığı, 2002-2004 yılları arasında Bursa İl Jandarma Komutanlığı, 2004-2005 yılları arasında J.Gn.K.lığı Lojistik Başkanlığı Plan ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, 2005-2006 yılları arasında Harekât Başkanlığı Asayiş Dairesi Başkanlığı, 2006-2007 yılları arasında Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı görevlerini yürüten Orgeneral Çetin, 2007 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti.

Tuğgeneral rütbesiyle; 2007-2009 yılları arasında Şırnak 22’nci Taktik Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı, 2009-2011 yılları arasında Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2011 yılında Tümgeneralliğe terfi etti.

Tümgeneral rütbesiyle; 2011-2013 yılları arasında İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı, 2013-2016 yılları arasında J.Gn.K.lığı Harekat Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2016 yılında Korgeneralliğe terfi etti.

Korgeneral rütbesiyle; 2016-2017 yılları arasında Jandarma Asayiş Komutanlığı görevini yürüten Orgeneral Arif Çetin, İçişleri Bakanlığının 2017/346 sayılı Kararnamesi ile Orgeneralliğe terfi ederek Jandarma Genel Komutanlığına atandı. Bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevine veda ederek koltuğunu Orgeneral Ali Çardakçı’ya devretti.


Haber Kaynağı : 12punto

Arif Çetin Galip Öztürk Selahattin Yılmaz Hüseyin Eryılmaz Ferhat Aydoğan