Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Osman Gökçek, Yılmaz Büyükerşen'e önce hakaret etti, sonra suç duyurusunda bulunacağını söyledi: 'Aşağılık bir adamdır'

AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in seçim mitinginde yaptığı konuşma nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Osman Gökçek, Yılmaz Büyükerşen'e önce hakaret etti, sonra suç duyurusunda bulunacağını söyledi: 'Aşağılık bir adamdır'

AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in seçim mitingi esnasında yaptığı konuşma nedeniyle suç duyurusunda bulanacağını açıkladı. 

Gökçek, Büyükerşen'e yönelik sert ifadeler kullandı. Gökçek açıklamasında, "Yılmaz Büyükerşen, aşağılık bir adamdır. Bunu çok net olarak söylüyorum" dedi.

"BU BİR AHLAKSIZLIKTIR"

Gökçek açıklamaları şöyle:

"Yılmaz Büyükerşen'in köküne bakmak lazım. Demek ki dedeleri ya da onun büyük dedeleri, bizim memleketimizle pek alakalı olan kişiler değilmiş. İstanbul'u fetheden o büyük komutan, peygamber tarafından müjdelenmiş olan o komutan ve o ordular için ‘Kız bulmak için onlar savaşa gider’ ifadesini kullanmaya kalkıyor.

Yavuz Sultan Selim, buralardan Mekke ve Medine'ye giderek oraları da fethetmiş ve topraklarımızı çok ciddi anlamda oralara kadar uzandırmış bir padişahtır. ‘Bunlar karıları öldükleri zaman karı bulmak için böyle yapıyorlar’ diyor. Bu bir ahlaksızlıktır.

"İNSAN KENDİ DEDESİNE HAKARET EDER Mİ?"

Yılmaz Büyükerşen, aşağılık bir adamdır. Bunu çok net olarak söylüyorum. Böyle insanların siyasette yer almaması gerekiyor. Biz Osmanlı torunuyuz, bu cumhuriyetin evlatlarıyız. Ülkemizle, cumhuriyetimizle, Türkiye ile gurur duyuyoruz, tıpkı Osmanlı ile duyduğumuz gibi. Bir insan kendi ecdadıyla ilgili bu lafı söylüyorsa, bu kişinin mutlaka benim gözümde kanında bir bozukluk vardır. Bunun dedesini sülalesini araştırmak lazım. İnsan kendi ecdadına hakaret eder mi? İnsan kendi dedesine hakaret eder mi? Dünyanın hangi toplumunda böyle bir şey vardır?"

EŞEK HEYKELİNİ ELEŞTİRDİ

Gökçek ayrıca Büyükerşen'in belediye başkanlığına ilişkin eleştirilerde bulundu. Eleştirisinde şu cümleleri kullandı:

"İşte bizim ülkemizde kendini aydın diye geçindiren, bu kelimeleri söyleyen Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’e ne yaptı? Çekirdek çıtlayan eşek heykeli ya da işte mumyalardan bir müze yaptı. Şimdi bu kişi kalkmış, Eskişehir'de düzgün bir hizmeti olmayan, düzgün bir eseri olmayan bir kişi, kendini de üniversitede öğretmen, ‘hoca’ olarak adlandıran bu kişi kalkıyor Osmanlı'ya hakaret ediyor. Hadlerini bilecekler, konuştukları her kelimeyle hadlerini bilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Biz hukuk yoluyla ve toplumun önünde sözlerimizle kendisine inşallah bu haddini bildirme noktasında elimizden geleni yapacağız" 

NE OLMUŞTU?

Büyükerşen konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şu zaman zaman övündüğümüz Osmanlı var ya. Hani bize kul diyen. Halka kul diyen bir Osmanlı ailesi. Baktığınız zaman aileye, bütün padişahların kadınları yabancı. Hep beyaz tenli, mavi gözlü. Ben takılıyorum bazen arkadaşlara.

Tarihle alay etmiyorum ama yanlış anlamayın. Ne zaman şehzadelerden birine hanım alacaklar veya padişahlardan hangisinin karısı öldü, yeni bir karı alacaklar. Hemen sefer yapıyorlar Avrupa'ya. Beyaz tenli, mavi gözlü olacak diye"


Haber Kaynağı : 12punto

Yılmaz Büyükerşen Osman Gökçek