Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özel okullarda 'servis ücretleri' fiyatları kriz çıkardı. Velilere ihtar çekmeye başladılar

Okul servisi ücretlerine yapılan zamlar velileri zorlamaya devam ederken, eğitim yılının bitmesine kısa süre kala velilerden tekrar para talep eden ve onları icra yoluyla adeta tehdit eden bir taşıma şirketi ortalığı karıştırdı.

Özel okullarda 'servis ücretleri' fiyatları kriz çıkardı. Velilere ihtar çekmeye başladılar

Feyziye Mektepleri Vakfı tarafından yönetilen okullarda taşımacılık yapan Gürsel turizm, UKOMENİN açıkladığı fiyatların çok üstünde bir fiyata taşımacılık yapma kararı alması ve bunu velilere dayatması, aileleri zora soktu.

Enflasyon artışını öne sürerek eğitim yılının bitmesine 1.5 ay kala velilerden tekrar para talep eden firma daha da ileri giderek ailelerin gözlerini icra ve mahkeme yoluyla korkutmaya çalıştı.

Yaşanan bu duruma Maslak Fevziye Işık okul yönetiminin sessiz kalmasıysa velilerin tepkisini çekti.

İHTAR YOLLAMAYA BAŞLADI

Yapılan fiyat artışının ödenmesi için sürekli velileri arayan firma yetkilileri, ekstra para taleplerini karşılayamamaları neticesinde velilere mail yoluyla ihtar çekmeye başladı.

Öğrenci velileri ise, Gürsel turizm tarafından istenen bu ara tutarın haksız olduğunu söyleyerek tüketici hakem heyetine şikayette bulundu.

OLUŞTURDUKLARI GRUPLARDA TEPKİLERİNİ GÖSTERİYORLAR

Tüm yılı kredi kartıyla peşin ödeyen veliler duruma isyan etmekte ve okul önünde duruma tepki göstermek ve seslerini duyurabilmek için organize olmuş durumdalar.

Veliler, yaşadıkları mağduriyeti daha yüksek sesle dile getirmek amacıyla şimdilerde bir WhatsApp grubu kurmuş durumda ve yüzlerce veli buradan olayı tartışmakta.



Haber Kaynağı : 12punto

eğitim Enflasyon mahkeme öğrenci okul UKOME tartışma