Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Özer Sencar'dan dikkat çeken açıklamalar: 'CHP seçimi yine hediye edebilir'

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, gelecek cumhurbaşkanlığı seçimleri ve CHP'nin seçim stratejilerine dair önemli açıklamalar yaptı. Anket şirketlerini ve ana muhalefet partisini eleştiren Sencar, CHP'nin yanlış politikalar sonucu gelecek seçimleri kaybedebileceğini söyledi.

Özer Sencar'dan dikkat çeken açıklamalar: 'CHP seçimi yine hediye edebilir'

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin yöneticisi Özer Sencar, anket şirketlerini ve CHP'nin seçim stratejilerini eleştirerek uyarılarda bulundu. Sencar, CHP'ye hitaben 'Erdoğan'ı ve halkı tanımıyorsunuz' derken, gelecek seçimlerinde kaybedilebileceği uyarısını yaptı.

X hesabından bir dizi mesaj paylaşan Sencar, 2024'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşananları hatırlatarak, o dönemde de uyarılarının dikkate alınmadığını ifade etti.

Sencar 2024 seçimlerinden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanabileceğini söylemiş, MetroPOLL Araştırma yaptığı çalışmalarda Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan karşısında geride olduğu sonucunu bulmuştu.

Sencar, 'CB seçimi öncesinde 2 yıl boyunca KK’nın doğru aday olmadığı, KK’nın Erdoğan’ın tercihi olduğunu söyledik durduk' dedi. 

Sencar katıldığı programlarda ve X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda muhalefetin 2024 seçimleri için izlediği stratejiyi eleştirmişti.

'MASA BAŞI BULGULARLA İKTİDAR OLAMAZSINIZ' 

Sencar X hesabındaki paylaşımlarında CHP'nin anketlere odaklı analizler yaptığını iddia ederek, ana muhalefet partisinin gelecek seçimlerde iktidar olması ihtimaline dair şu ifadeleri kullandı:

'Paralı askerlerin gayretleri ve masa başı bulgularla iktidar veya devamlı olarak birinci olamazsınız.'

Sencar ayrıca, CHP'nin anketleri değerlendirme yöntemlerine dair eleştiride bulunarak şöyle söyledi:

'Beklemediğiniz bir durumla karşılaştığınızda bize soracağınız doğru soru 'bizi niye böyle gösteriyorsunuz değil niye böyle bir sonuçla karşılaştık?' olmalıdır.'

'BİR BEŞ YIL DAHA HEDİYE EDERLERSE ŞAŞIRMAMAK GEREKİR'

CHP yönetimini 'hamakat' olmakla eleştiren Sencar, seçimlerin CHP'nin hataları nedeniyle kaybedilmesi ihtimali olduğunu vurguladı.

Sencar paylaşımlarına, CHP'lileri kastederek 'Siyaseti iyi bildiğini düşünen ve öyle konuşan bir kısım sol çevreler bu hamakatleri ile CB’lığını Erdoğan’a bir beş yıl daha hediye ettiler. Bu kafayla giderlerse CB’lığını bir beş yıl daha hediye ederlerse hiç şaşırmamak gerekir.' diyerek devam etti.

Sencar yerel seçimlerle genel seçimlerin farklı dinamiklere sahip olduğuna da dikkat çekerek, 'Genel seçimlerle yerel seçimleri etkileyen dinamikler çok farklıdır. Bu realiteyi bile bilmeyen düşünemeyen siyaset erbabı ile nereye varacaksınız.' diye yazdı.


Haber Kaynağı : 12punto

özer sencar CHP 2028 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Cumhurbaşkanı adaylığı Cumhurbaşkanlığı 2028 seçim