Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Demirtaş, Tansu Çiller'in ekonomi yöneticisi sırasını açıkladı

Ekonomist Özgür Demirtaş, AKP'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum'a verdiği destekle öne çıkan Tansu Çiller'in başbakanlık dönemine dair değerlendirme yaptı.

Özgür Demirtaş, Tansu Çiller'in ekonomi yöneticisi sırasını açıkladı

Eski Başbakan Çiller, katıldığı bir etkinlikte Cumhur İttifakı’nın İBB Adayı Murat Kurum'a desteğini açıkça dile getirmiş ve "Murat Kurum bir heyecanla geliyor İstanbul'a. İstanbul bu heyecanı arıyordu sanıyorum" demişti.

İMAMOĞLU’NDAN, ÇİLLER'E KURUM GÖNDERMESİ

İBB Başkanı İmamoğlu ise Çiller'in destek açıklamasıyla ilgili olarak, "Kendisi ekonomiyi perişan etmekte maharetlidir. Aynı bugünkü gibi üç haneli enflasyonları, yüksek faizleri bize 90'lı yılların ortasında yaşatmış birisidir. Hanımefendi 'Desteğim sayın Kurum'a demiş. Kentsel dönüşümü çözermiş! Onun niçin desteklediğini ben biliyorum. Kendisine ait 13 bin metrekare araziye ballı börek bir imar çıkarttığı için destekliyor" diye konuştu.

İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Sarıyer'de şahsına ait 13 bin metrekarelik araziye ısrarla imar çıkarttı, biz ısrarla dava açtık ve iptal ettik. Bana niye destek versin! Destek vereceği yeri biliyor. O rant kazanmasına sebep olmuş, ben de milletime rant kazanmak için çalışıyorum. Aradaki fark bu."

ÖZGÜR DEMİRTAŞ’TAN ‘ÇİLLER’ YORUMU

Çiller’in açıklamaları siyaset gündeminde konuşulmaya devam ederken; konuya ilişkin bir yorum da Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan geldi.

Demirtaş sosyal medya hesabından, Çiller için “Türkiye'ye gelmiş en kötü SONDAN 2. ekonomi yöneticisi...” yorumunu yaptı.


Haber Kaynağı : 12punto

aday Ekonomi Enflasyon Murat Kurum Özgür Demirtaş siyaset Türkiye Sosyal Medya

İlgili Haberler