Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Özgür Özel: Tüm muhalefet birleşsek erken seçim kararı alamayız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, t24 muhabiri Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtladı. Özel, Sinan Ateş davasından erken seçime, KKTC politikasından siyasette normalleşmeye kadar pek çok konu başlığında kritik değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Özel: Tüm muhalefet birleşsek erken seçim kararı alamayız

Bugün davası görülen Sinan Ateş suikastine dar konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Sinan Ateş davası benim gördüğüm kadarıyla Cumhur İttifakı'nı hem zorlayan hem birbirine bağlayan bir dava. Sinan Ateş davası AK Parti'nin işini çok zorlaştırıyor, bir yandan da MHP'yle AK Parti'yi birbirine bağlıyor. Yani iki yönden etkisi var bunun." diye konuştu.

"ÜLKEYİ YÖNETENLER TARİHİ RİSK ALIYORLAR"

Suikastte MHP bağlantısına dikkat çeken Özel, "Cinayet öncesinde Sinan Ateş'in konumunu atan kişi MHP'nin genel başkan yardımcılarıyla aynı telefondan aynı gün içinde defalarca mesajlaşıyor ve bu iddianame kapsamında o isimler yok. Buna kimi inandırabilirsiniz? Ülkeyi yönetenler bence çok tarihi bir risk alıyorlar şu anda, çok tarihi bir hata yapıyorlar." dedi.

"ERDOĞAN YENİDEN ADAY OLMAK İSTİYORSA ERKEN SEÇİM KARARI ALIR"

Kamuoyunda sıkça tartışılan erken seçim konusuna yönelik değerlendirmelerde bulunan CHP lideri, "Tüm muhalefet birleşsek yine de erken seçim kararı alamayız. Mesela Erdoğan Meclis'i yarın kendisi feshetse aday olamıyor ama Meclis 360 milletvekiliyle erken seçim kararı alırsa aday olabiliyor. Şimdi benim bahsettiğim tarih bir buçuk sene sonra yani Erdoğan’ın ikinci cumhurbaşkanlığı döneminin tam ortası." ifadelerini kullandı.

"2026 BAŞINDA ERDOĞAN'I YENERİZ"

"Erdoğan’ı erken seçime ikna etmek yerine 2028’i, yani normal seçim tarihini bekleseniz Erdoğan zaten aday olamıyor. Neden alasınız böyle bir riski?" sorusuna yanıt veren Özel, "Olamıyor ama o zaman da iki buçuk yıl daha katlanıyorsun. Ben diyorum ki; bugünden bir buçuk sene sonra yapılacak seçimde yani 2026 başında biz Erdoğan’ı yeneriz." dedi.

"ERDOĞAN'A 'YA BENİMSİN YA KARA TOPRAĞINSIN' DİYOR"

Devlet Bahçeli'nin “AK Parti ile CHP arasında ittifak samimi dileğimizdir” sözlerini şöyle değerlendirdi:

"Erdoğan'a “Ya benimsin, ya kara toprağın” diyor" 

 

Söyleşinin tamamı için...

 


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Sinan Ateş Devlet Bahçeli Erken seçim