Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Özgür Özel'den Bahçeli'ye yanıt: Azmettiriciyle mesajlaşması var

CHP lideri Özgür Özel, MHP'nin hedefindeki 154 kişilik listeyi iki kişinin hazırladığını belirterek bunlardan birinin Sinan Ateş cinayetinin azmettiriciyle mesajlaşması olduğunu söyledi. MHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter'in Sinan Ateş suikastı sanıklarından Tolgahan Demirbaş ile mesajlaşmaları çıkmış, Semih Yalçın ise Özel'in “iki kişi” derken kendilerini kastettiğini belirtmişti.

Özgür Özel'den Bahçeli'ye yanıt: Azmettiriciyle mesajlaşması var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında MHP'nin hedefindaki 154 kişilik listeyi iki kişinin hazırladığını belirterek bunlardan birinin Sinan Ateş cinayetinin azmettiriciyle mesajlaşması olduğunu söyledi. 

Özel'in konuşmasındaki ayrıntıyı 12punto yakaladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in Sinan Ateş suikastı davasında azmettirici olarak yargılanan Tolgahan Demirbaş ile mesajlaştığı ortaya çıkmıştı.

MHP’Lİ YÖNTER’DEN MESAJ

Bilirkişi raporuna göre cinayet günü saat 19.37’de Tolgahan Demirbaş’a MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’den bir mesaj geldi. 1 dakika sonra Emre Yüksel ile Tolgahan Demirbaş arasında bir görüşme daha oldu. Saat 19.53’te ise komiser T.A.’dan bir mesaj alan Tolgahan Demirbaş’a, ardından da Aytaç Ataç tarafından kullanıldığı değerlendirilen bir telefondan mesaj gönderildi. Saat 21.53’te ise Ataç ile telefon konuşması yapan Demirbaş, peşinden bir kez daha Emre Yüksel’i aradı ve 2 dakikaya yakın görüştü. Saat 22.10’da da Ömer Şanlı ile 9 saniye görüşen Tolgahan Demirbaş, sırasıyla peş peşe Emre Yüksel ve Aytaç Ataç’ı aradı. Ardından iki kez daha Emre Yüksel ile görüştü.

Öte yandan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise Özgür Özel'in “iki kişi” derken kendilerini kastettiğini belirten bir açıklama yapmıştı.

İKİ KİŞİ GÖNDERMESİ

Özgür Özel'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Devlet Bey'e bir iki şey söylemek isterim. O ikisi, bütün örgütün yaka silktiği o ikisi yazıyor, çiziyor saldırıyor... Nereye gitsem kimle konuşsam sorunun ne olduğunu biliyorlar. O ikisi 154 kişilik isim listesi yapmış. Bizimle hesaplaşacakmış. Sayın Bahçeli bir hesaplaşma olacaksa biz 154'ümüzle istedikleri gibi hesaplaşsınlar. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ankara'nın ortasında vurulmuş. Bir kişi mesaj atmamış, cenazesine gitmemiş, taziye vermemiş. Şimdi o ikisinden biri azmettiriciyle mesajlaşmış durmuş. Mesajın içeriğini de bilen var. Bilenlerin, görenlerin resmi kanaldan iddianameye sokması lazım. Ona direniyorlar. Sinan Ateş'in yerde bıraktıkları naaşına sahip çıkan 154 kişiyi fişliyorlar, hedef gösteriyorlar.”


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Devlet Bahçeli CHP Genel Başkanı Özgür Özel